|

Aslanlar kapış kapış

Semih Kaya, Juventus’un radarına girerken teknik direktör Allegri, birkaç kez izlettirdiği genç savunmacının alınması yönünde yönetime rapor verdi. İngiliz kulüpleri de Muslera’yı yakın markaja aldı. Yıldız kaleci için Galatasaray’a 16 milyon Euro’luk teklifle gidileceği iddia edildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:39 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Finansal Fair Play kurallarına uyma açısından mali tablo düzeltme çabasında olan, kemer sıkma politikasına başlayan Galatasaray, kadroyu azaltma yoluna giderken para eden yıldızlarını da satma düşüncesinde. Hal böyle olunca sarı-kırmızılı takımı Ocak ayında hareketli bir transfer dönemi bekliyor; bu durum Avrupa’nın devlerinin de iştahını kabartıyor. G.Saray’ın en gözde isimleri Wesley Sneijder, Semih Kaya ve Fernando Muslera… İtalya Ligi şampiyonu ve lideri Juventus’un Semih Kaya’yı listesine aldığı öğrenildi. Savunmasını gençleştirmeyi ve güçlendirmeyi hedefleyen teknik direktör Massimiliano Allegri’nin yönetime genç savunmacının alınması yönünde rapor verdiği kaydedildi. Semih’i ilk olarak şu anda İtalya Milli Takımı'nı çalıştıran takımın eski teknik direktörü Antonio Conte'nin önerdiği bildirilirken genç yıldızı defalarca izlettiren Juventus yönetiminin ilk teklifinin 8-10 milyon Euro arası bir rakam olacağı öne sürüldü. 

SAVUNMAYI GENÇLEŞTİRECEK

Juventus ligde 11 maçta kalesinde sadece 4 gol görse de, savunma oyuncularının yaşlarının ilerlemesi, yönetimi kara kara düşündürüyor. İtalyan ekibinde Chiellini ve Lichtsteiner'in 30 yaşına gelmesi, savunmanın gençleştirilmesini zorunlu hale getirdi. Siyah-beyazlı ekip Semih Kaya'yı alarak savunmasının yaş ortalamasını düşürmeyi hedefliyor. Juventus’un genç oyuncuya 5 yıllık sözleşme önereceği tahmin ediliyor.

YÖNETİM ONAYLARSA TRANSFERLER TAMAM

İngiltere’de ise Muslera iddiası yankı buldu. Ada basını, Premier Lig devlerinin 28 yaşındaki kaleci için nabız yokladığını yazdı. İngiliz medyası, Manchester United, Arsenal ve Liverpool'un, Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera'yı kadrosu katmak istediğini iddia ederken, bonservis bedeli olarak 16 milyon Euro gibi bir rakamdan bahsedildi. Transferde kritik nokta, G.Saray’ın oyuncuyu satıp satmayacağı olarak gösterilirken, sarı-kırmızılı takımın mali sıkıntısı işaret edilerek transferin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı. 2011-2012 sezonunda Lazio’dan Galatasaray’a gelen Muslera’nın yönetimin onay vermesi halinde G.Saray günlerinin Ocak’ta sona ereceği yüksek ihtimal olarak değerlendirildi. 

Burak’ın boşu yok

Galasaray’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz’ın Türk Telekom Arena’da eski takımı Trabzonspor’a karşı sahada çıktığı iki maçta toplam üç golü bulunuyor. Bordo-mavili ekibe karşı Arena’daki son iki karşılaşmayı boş geçmeyen Burak, sarı-kırmızılı takımın bugünkü karşılaşmada en büyük gol silahı olacak.


 



Göreve geldikten sonra teknik direktör Cesare Prandelli’ye destek çıkan ve onunla devam kararı alan Başkan Duygun Yarsuvat, önemli Trabzonspor maçı öncesi de İtalyan teknik adama sahip çıkmaya devam etti. Futbolun patronu Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak tarafından sık sık onore edilen Prandelli’ye bu kez Başkan Duygun Yarsuvat jest yaptı. Prandelli’ye Trabzonspor maçı hazırlıklarının nasıl gittiğini soran Başkan Yarsuvat, karşılığında iyi cevaplar alırken tecrübeli çalıştırıcıya “Bizim için çok önemlisin” cümlesini kurdu. Duyduğu söz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Prandelli, "Hayır, bizim için asıl önemli olan sizsiniz" cevabını verdi. 

#Semih Kaya
#Sneijder
#Muslera
9 yıl önce