|

Attığı kafa pahalıya mal oldu

Fransa Ligue 1'in 2. haftasında, Paris Saint-Germain ile Bastia arasında oynanan maçın ardından, Bastia''lı futbolcu Brandao, rakip takım oyuncusu Thiago Motta'ya kafa attığı için 6 ay futboldan men cezası aldı.

Dha
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 11:28 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Attığı kafa pahalıya mal oldu
Attığı kafa pahalıya mal oldu

Fransa Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Paris Saint Germain-Bastia karşılaşmasında rakip takım oyuncusuna şiddetli harekette bulunan ve lisansı geçici olarak askıya alınan Brandao'nun 6 ay futboldan men edildiği bildirildi. Brezilyalı futbolcunun lisansı 16 Ağustos'ta oynanan maçtan bu yana askıda bulunuyordu.

Brandao, Paris Saint Germain'in sahasında Bastia'yı 2-0 yendiği maçtan sonra soyunma odalarına giden koridorda Thiago Motta'ya kafa atmıştı. Hareketi sonrası soyunma odasına kaçan Brandao'nun peşine düşen Motta'yı takım arkadaşları sakinleştirmişti. Olayın ardından Paris Saint Germain Kulübü Başkanı Nasser El-Khelaifi, Motta'nın burnunu kıran Brandao'nun, futboldan ömür boyu uzaklaştırılması gerektiğini savunmuştu.

Öte yandan Brezilyalı futbolcu maç sonundaki hareketi nedeniyle mahkemeye sevk edilmişti. Brandao'nun 3 Kasım'da görülecek davada en az 3 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası istemiyle yargılanacağı ifade ediliyor.

10 yıl önce
default-profile-img