|

Avrupa Beşiktaş'ı izliyor

Siyah-beyazlı takımın transferlerinde imzası olan, düşük bütçelerle isabetli takviyeleri takıma kazandıran Torunoğulları, bu yıldızları elde tutmanın zorluğuna dikkat çekti, bir de itirafta bulundu: "Birçok gözlemciyle görüştüm."

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:36 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş Kulübü Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Erdal Torunoğulları, oyuncularının dünya futbol arenasında kendilerini gösterme şansı bulduğunu ve bazı futbolcularının ciddi şekilde takip edildiğini belirtti. Birçok kulüp gözlemcisiyle görüştüğünü itiraf eden Torunoğulları, Beşiktaş Dergisi'nin Mart ayı sayısında yer alan röportajında, futbolcularının özgüvenlerinin iyi bir noktada olduğunu kaydederek bu özgüvenle Avrupa arenasında sergiledikleri futbolun kulübü başarıya taşırken kendilerini de vitrine çıkardığını ifade etti. 

Beşiktaş'ın transferlerinde imzası olan, Demba Ba ve Tolgay gibi isabetli transferleri takıma kazandıran Torunoğulları, "Transfer hakikaten sabır işidir. Son dakikaya kadar sabretmelisin. Oyuncular, menajeri en iyi kontratı almak ister. Biz de kulüp menfaatleri doğrultusunda en iyi kontratı yapmak isteriz. Doğru zamanda, doğru oyuncu, doğru bütçeyle buluştuğu zaman transfer gerçekleşir" yorumunu yaptı. 

BEN DE ONLARDAN BİRİYİM

Olimpiyat Stadı'ndan kombine kart alan taraftarlara teşekkür eden Torunoğulları, "Onların tek bir gayeleri vardır, Vodafone Arena'nın yapımına katkı sağlamak. İnanıyorum ki, Vodafone Arena'nın tribünleri her maçta dolu olacak" dedi. 

Beşiktaş yöneticisi, kadrodaki futbolcu yapısıyla ilgili de konuşurken özellikle gurbetçi oyuncuları iyi anlayabildiğine vurgu yaptı: "Çoğu futbolcumuz gurbette yaşayan ailelerin çocukları. Onların ne hissettiklerini biliyorum. Çünkü ben de onlardan birisiyim."

Bizde yalan yok! Ailece Kartal'ız

Beşiktaş savunmasının tecrübeli ismi Ersan Gülüm, minik Beşiktaşlıların sorularını yanıtladı. Futbola ilk başladığında hayal ettiği yerde olduğunu kaydeden yıldız futbolcu, "2006’da Manisa’ya geldiğimde ilk maçımız Beşiktaş’laydı. Oynarken kendime ‘Bir gün bu takımda forma giyeceğim’ dedim ve bu hayalime kavuştum. Bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı formayla ilk günlerinden de bahseden Ersan, “İnönü’ye ilk ayak bastığımda çok duygulanmıştım. Çünkü orada oynamak da, Beşiktaşlılık da herkese nasip olmaz. Babam da gelmişti beni izlemeye. Ne gündü!..” diyerek duygularını aktardı. 

Ailecek Beşiktaşlı olduklarını sözlerine ekleyen Ersan, "Bizde yalan yok, ailecek Kartal'dık. Öyle kalacağız” şeklinde sevgisini dile getirdi. 

Beşiktaş pazara Trabzon pazartesiye

Beşiktaş’ın 19 Mart’ta Club Brugge ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçı nedeniyle ligin 24. haftasında oynanacak Kayseri Erciyesspor mücadelesi 16 Mart Pazartesi saat 20.00’dan, 15 Mart Pazar günü saat 16.00’ya alındı. Önceki gün de yine 12 Mart’ta Club Brugge ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçı nedeniyle 9 Mart Pazartesi günü saat 20.00’da oynanacak Medicana Sivasspor mücadelesi, 8 Mart Pazar günü saat 14.00’a alınmıştı. 

Beşiktaş'ın K.Erciyesspor maçı 15 Mart Pazar günü saat 16.00'a alınınca, aynı gün ve aynı saatte Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'un mücadelesi 16 Mart Pazartesi saat 20.00'a çekildi. 

Tolga: Muslera Türkiye'nin en iyisi

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesi'nde söyleşiye katılırken, öğrencilerin bir sorusu üzerine Türkiye’de en iyi kalecinin Muslera olduğunu belirtti. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan tecrübeli kaleci, durumunun bugün çekilecek MR’dan sonra netleşeceğini kaydederken, Pazar günkü Sivasspor maçında oynamasının zor olduğunu; Club Brugge ile oynanacak ilk maçta sahada olabileceğini söyledi. 


Son 10 yılın en hırçın Beşiktaş'ı

Pedro Franco'nun kırmızı kart görmesiyle bu sezon toplam kırmızı kart sayısını 9'a çıkaran Beşiktaş, 22 haftalık bölümde son 10 yılın en çok kart gördüğü dönemini yaşadı. En çok kart 3 kezle Franco'ya çıktı.


Arroyo teknik bir konu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, imza töreninde alacakları nedeniyle G.Saray ile yollarını ayıran Carlos Arroyo'nun transferini değerlendirdi. Orman, "Eskiden olduğu gibi gelirden fazla gider oluşturma niyetimiz yok. Arroyo, Beşiktaş’ta forma giydi, şampiyon takımın oyuncusuydu. Ancak bu teknik konu" ifadelerini kullandı. 


Dettmann imzaladı

Beşiktaş İntegral Fore« Basketbol Takımı'nda başantrenörlüğe getirilen Finlandiyalı teknik adam Henrik Dettmann, dün 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

#Erdal Torunoğulları
#Beşiktaş Dergisi
#Demba Ba
9 yıl önce