|

Avrupa'da Sancaktepe rüzgarı esti

Polonya’da organize edilen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Sancaktepe Belediyespor güreşçilerinden 57 kiloda Nebi Uzun ve 61 kiloda Recep Topal, bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldular.

Yeni Şafak
13:38 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 14:39 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

57 kiloda Ay Yıldızlı mayoyu giyen Sancaktepe Belediyesporlu Nebi Uzun, bronz madalya mücadelesinde İspanyol rakibi Juan Pablo Gonzalez'i 13-2'lik skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek Avrupa Üçüncüsü oldu.



Şampiyonanın ikinci gününde 61 kiloda mindere çıkan Recep Topal da çıktığı bronz madalya mücadelesinde Azerbaycanlı güreşçi Akhmednabi Gvarzatilov'u 5-4'lük skorla geçerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.



23 Yaş Altı Güreş Takımı ve aynı zamanda Sancaktepe Belediyespor Antrenörü olan Serhat Balcı, iki sporcunun üst düzey performans sergilediğini belirtti.Balcı, Recep Topal'ın altın madalya alabileceğini ancak yarı finalde skandal niteliğindeki hakem kararlarıyla önünün kesildiğini ifade etti.


EFKAN BUCAK 2015-03-27T13:54:26.4770269+02:00



Başkan Erdem: Sancaktepe'den şampiyonlar çıkaracağız

Ata sporuna katkılarıyla dikkat çeken ve ilçeyi güreşin önde gelen merkezlerinden biri haline getiren Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sancaktepe Belediyespor Onursal Başkanı İsmail Erdem, Avrupa Şampiyonası'nda Nebi Uzun ve Recep Topal'ın aldıkları bronz madalyadan dolayı memnuniyetini dile getirerek, başarılı sporcuları tebrik etti. Erdem; “Tüm dünyada ülkemizi temsil edecek azimli ve başarılı sporcuları yetiştirmek için çalışıyoruz. Sancaktepe Belediyespor olarak yetenekli ve başarılı sporcuları yetiştirip, ata sporumuz güreşte geleceğin Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarını Sancaktepe ilçemizden çıkartacağız" dedi.



Sancaktepe Belediyespor Kulüp Başkanı Muhammed Ali Cankatar da “Sancaktepe Belediyespor Güreş Kulübü olarak milli onuru ve gururu doyasıya yaşadık. Ülkemizi temsil eden tüm güreşçilerimizi candan tebrik ediyorum. Nebi Uzun ve Recep Topal'ın başarısı bizleri çok sevindirdi. Ayrıca Milli takımımızda antrenör olarak görev yapan Kulübümüz Teknik Sorumlusu Serhat Balcı'nın bu başarıda emeği geçmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Minderin aslanları kendilerine yakışan mücadeleyi en üst seviyede gösterdi. Gönül isterdi ki sporcularımız Avrupa şampiyonu olsun. Bronz madalya aldığımız için çok mutluyum" diye konuştu.


EFKAN BUCAK 2015-03-27T13:59:31.6157577+02:00


Coşkulu karşılama

Sancaktepe Belediyespor ve milli takımın diğer güreşçileri bugün yurda dönerken havalimanında coşkuyla karşılandı. Sancaktepeli sporcu ve güreşçiler havalimanında Antrenör Serhat Balcı'yave sporculara çiçek verdi.



#güreş
#sancaktepe belediyesi
#ismail erdem
#sancaktepe belediyespor
#serhat balcı
#recep topal
9 yıl önce
default-profile-img