|

'Avrupa'nın en kalitelisi Türk ligi'

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Orman Gençlik'te forma giyen Sırp Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu Ana Dabovic, Türk ligini Avrupa'nın en kaliteli ligi olarak gösterdi.

Yeni Şafak
11:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:00 - 26/11/2014 Çarşamba
AA
Dabovic, yaptığı açıklamada, 2012-2013 sezonunda TED Ankara Kolejliler'de forma giydiğini ve 2013-2014 yılında da Dinamo Moskova'ya transfer olduğunu hatırlatarak, "Tekrar Türkiye'de oynadığım ve Ankara'ya döndüğüm için mutluyum. Dünyanın birçok iyi oyuncusu, Türkiye'da forma giyiyor. Türk ligi, Avrupa'nın en kaliteli ligi" dedi. 


Üç Türk takımının Avrupa Ligi'nde, 5 takımın ise Avrupa Kupası'nda mücadele ettiğini hatırlatan Sırp oyuncu, "Bu kadar takımın Avrupa kupasında mücadele etmesi, Türkiye'nin ne kadar kaliteli bir lige sahip olduğunun en büyük göstergesi. Ligde çok iyi mücadeleler sergileniyor ve zorlu maçlar oynanıyor. Avrupa Ligi'nde yer alan 3 takımı bir kenara bırakırsak, diğer tüm takımlar benzer kalitede ve play-off için mücadele ediyor" diye konuştu.

"Çok daha iyi günler bizi bekliyor"


Orman Gençlik takımının bir parçası olduğu için çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Dabovic, takım içindeki arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu belirtti. 


Sezon başının kendileri açısından zorlu geçtiğine dikkati çeken Dabovic, "Gün geçtikçe daha iyi bir oyun sergiliyoruz. İyi antrenmanlar yapıyoruz, bu da oyunumuza yansıyor. Türkiye Kupası'nda son 8 takım arasına kalmayı başardık ve önemli bir iş yaptığımıza inanıyorum. Lig fikstürümüz oldukça zorlu. Bence giderek daha iyi bir takım olacağız ve iyi işlere imza atacağız" ifadesini kullandı.

"Türk Kadın Milli Takımı'nın madalya alamamasına üzüldüm"


Ana Dabovic, Türkiye'nin evsahipliğinde organize edilen Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın gördüğü ve oynadığı en iyi organizasyonlardan biri olduğunu anlattı. 


Taraftarların şampiyona süresince salonu doldurduğunu ve harika görüntüler sergilediğine dikkati çeken Sırp oyuncu, "Türkiye'yi bu organizasyon nedeniyle tebrik ediyorum. Kusursuza yakın bir şampiyona oynadık. Türk Milli Takımı da şampiyonada oldukça iyi bir iş çıkardı. Madalya alamadıkları için gerçekten üzüldüm" şeklinde konuştu. 


Ana Dabovic, Türk tatlılarını çok sevdiğini, baklavanın da favori tatlısı olduğunu kaydederek sözlerini tamamladı.
#basketbol
#Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi
#Orman Gençlik
#Ana Dabovic
9 yıl önce