|

Avrupa'ya Türk damgası

Voleybolda 12 takımla başlayan Avrupa yolculuğumuz 3 ekibimizin final bileti almasıyla son buldu. VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA, Şampiyonlar Ligi’nde Dörtlü Final'e kalırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise Challenge Kupası’nda şampiyonluk için mücadele etme hakkı kazandı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 00:54 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Voleybolda Avrupa kupalarında yer alan 12 Türk takımından 3'ü finale yükselme başarısı gösterdi. Kupa maratonuna 12 takımla başlayan Türkiye, CEV Denizbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 2, Bayanlar Challenge Kupası'nda ise bir olmak üzere 3 takımla finallerde yer alacak. Erkeklerde F.Bahçe ve Halkbank, bayanlarda Fenerbahçe Grundig, Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank ile başlayan Şampiyonlar Ligi'nde, Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank, Dörtlü Final'e yükselmeyi başardı. CEV, eleştirilmesine rağmen değişmeyen ve finalde aynı ülkeden takımların karşı karşıya gelmemesiyle ilgili kuralı nedeniyle, iki Türk ekibi, yarı finalde birbiriyle eşleştirildi.



BURSA BELEDİYE TARİH YAZDI


Challenge Kupası'nda erkeklerde G.Saray FXTCR, Maliye, bayanlarda ise İlbank elenirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi bayanlarda finale yükselmeyi başardı. Türk ekibi, 8 Nisan'da final ilk maçında deplasmanda Belarus ekibi Uraloc- hka ile karşı karşıya gelecek. Türkiye'nin, bu sezon finalde temsil edilmeyeceği tek kupa Avrupa Voleybol Konfederasyonu Kupası (CEV Cup) oldu.


#Türkiye
#Avrupa
#voleybol
9 yıl önce