|

Avrupa'yı aldı bir Fırtına

Belkalem ile öne geçen bordo-mavililer, farkı artıracağı dakikalarda Papadoupoulos’un hatasında 68’de beraberliğe düştü. Temsilcimiz, turu zora sokacak sonucu almak üzereyken sahneye 86’da Mehmet Ekici, 90+4'te Sefa çıktı. Trabzonspor, 11 Aralık’ta L.Varşova ile liderlik maçına çıkacak

Yeni Şafak
04:00 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 23:30 - 27/11/2014 Perşembe
Diğer
UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki Trabzonspor, Metalist Kharkiv’i 3-1 yenerek tur atlamanın mutluluğunu yaşadı. 10. dakikada ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Mehmet Ekici’nin ortasında Yatabare'nin yakın mesafeden kafa vuruşunda top yerden sekip az farkla dışarıya gitti ancak pozisyon için ofsayt bayrağı da kalktı. 24’te rakiplerinden sıyrılan Cardozo’nun vuruşunda sağ köşeye giden topu kaleci uçarak tokatladı. 36. dakikada Trabzon’un sağdan kazandığı korner atışında Mehmet Ekici’nin ortasında Belkalem topu kafayla filelere gönderdi: 1-0.

47. dakikada Jaja’nın yerdan pasında ceza sahası içindeki Rebenok zor olanı yaptı ve topu üstten auta gönderdi. 54’te kaleyi karşıdan gören Mehmet Ekici’nin sert şutunu kaleci güçlükle uzaklaştırdı. 62’de sağdan Bosingwa’nın ortasında Mehmet Ekici’nin vuruşu kalecide kaldı. 68. dakikada Ukrayna ekibinin soldan ortasında Papadoupoulos’un hatasını affetmeyen Homenyuk, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1. Golden sonra bocalayan ve Medjani'nin de atılmasıyla eksik kalan bordo-mavililerde 86. dakikada Yatabare’nin ortasında Sefa’nın kafayla indirdiği topu Mehmet Ekici filelere gönderdi: 2-1. 90+4'te sahneye çıkan Sefa ise skoru belirledi: 3-1.

100. gol Belkalem'den

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde dün Metalist Kharkiv karşısında 70. maçına çıkarken 29 galibiyet 19 beraberlik 22 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, söz konusu 70 maçta dün 100. golünü kaydetti. 'Dalya' diyen gol Belkalem'den geldi. 


Yabancılar durmak bilmiyor

Trabzonspor bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 7 maçta 10 gol attı. Trabzonspor’un 10 golünün 8'ini yabancı oyuncular kaydetti.


Son 10 dakikayı 90'a çıkarmalıyız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi. “Belki maçı 1-0 galip ya da beraberlikle de bitirebilirdik. Skordan çok oyun anlamındaki kazanımlarımız önemliydi. Kötü oynayabilirsiniz ancak coşkusuz olamazsınız” ifadesini kullanan tecrübeli çalıştırıcı, “Coşkuyu sahada her zaman göstermeliyiz. Bir 10 dakikalık bölüm var ki 2-0'lık bir skor var. Galibiyet adına önemli bir süreç ancak kazanma arzusu, tempo ve mücadele vardı. Bu bölümde kazanmak için her şeyi yaptık. Bu anlamda kendimize dönüp son 10 dakikayı 90 dakikaya yaymak için neler yapabiliriz buna bakacağız” dedi. Yanal, Galatasaray maçı galibiyetine rağmen tribünlerin dolmamasını ise “Bu sadece bizim değil, Türkiye'nin sorunu” diye konuştu.

#UEFA
#Trabzonspor
#Metalist
9 yıl önce