|

Aysal bıraktı 25 Ekim''de seçim var

İkinci Başkan Özkan Olcay''ın da aralarında bulunduğu 6 eksikle toplanan yönetim, kritik kararı verdi. Gala-tasaray, Ekim sonunda sandık başına gidecek. Başkan Ünal Aysal, yeniden aday olma konusunda kararsız. Muhalefet ise seçime güçlü bir aday ve listeyle girme hazırlığında.

Taha Güvendi
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 23:19 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Aysal bıraktı 25 Ekim''de seçim var
Aysal bıraktı 25 Ekim''de seçim var

Galatasaray''da önceki gün Divan Kurulu''nda alevlenen istifa düşüncesi, dün yönetim kurulunda karara dönüştü. Başkan Ünal Aysal, kritik yönetim kurulu toplantısında seçimli genel kurul kararı aldı.

Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı''nda basketbol şubesinin ve gayrimenkullerin A.Ş olması gibi projelerini üyelere sunan, Divan Kurulu üyelerinin ise ''Kulübün bir metrekaresini bile sattırmayız'' düşüncesiyle yetki vermeye yanaşmaması sonrası kürsüye çıkarak ''2016''ya kadar başkan kalacağım diye bir şey yok. Ben de yönetim kurulu toplantısında istifayı değerlendireceğim'' sözleriyle istifa resti çeken Başkan Aysal, dünkü yönetim kurulu toplantısında Olağanüstü Genel Kurul''u seçimli yapma kararı aldı.

Olağanüstü genel kurul 18 Ekim''de gerçekleşecek; ancak çoğunluk sağlanamayacağı için seçim 25 Ekim''de yapılacak.

Kritik karar 15 değil, 9 yöneticiyle alındı

Galatasaray yönetim kurulunun kritik toplantısı dün saat 16.00 sıralarında başladı ve yaklaşık 3.5 saat sürdü. Türk Telekom Arena Stadı''nda gerçekleşen toplantıya Başkan Ünal Aysal ile birlikte 9 yönetici katıldı. Böyle bir önemli kararın 6 eksikle alınması tartışılır cinstendi. Kritik toplantıya ikinci Başkan Özkan Olcay, Ahmet Ocaklı, Aka Gündüz Özdemir, yurt dışında bulunan Şükrü Ergün, istifasını sunan Sedat Doğan ile sağlık sorunları bulunan Necati Demirkol katılmadı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 25 Ekim''de gerçekleştirilecek Seçimli Genel Kurul''da yeniden aday olma konusunda ise kararsız.

''Yeniden aday olma konusunda henüz kararsızım''

Aysal karar sonrası ilk açıklamasında ''Yeniden aday olma konusunda henüz karar vermedim. Dostlarıma ve aileme danışacağım'' ifadelerini kullandı. Aysal''ın aday olup son oluşan zemini fırsata dönüştürmesi, seçimde ekibini yenilemesi bir diğer ihtimal. Aysal''ın aday olup yeniden seçilmesi halinde yetki konusunda ikna edemediği Divan Kurulu üyeleri karşısında da eli güçlenecek. Ancak muhalefet kanadı ise planlı hareket ediyor. Muhalefette başkan adaylığı için ismi geçen ilk isim eski ikinci başkanlardan Turgay Kıran. Kıran''ın listesinde Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak, Işın Çelebi gibi isimler yer alıyor.

Protestolar bize yakışmadı

G.Saray Başkanı Ünal Aysal''ın dün resmi siteden yaptığı ilk açıklama Anderlecht maçında taraftarın protestosuna maruz kalan futbolcularla ilgiliydi. Aysal, yaşanan olayın kendilerine yakışmadığını belirterek ''Yeni takım ve teknik direktörün henüz 4. maçında destek görmesi gerekirken protesto edilmesi karalama kampanyasının bir sonucu. Sporcu kaybetmek kolay, kazanması ise zordur. Burak, Selçuk ve Veysel hepsi ahlaklı sporcular. Bu isimler, asistleriyle, golleriyle, her şeyden önemlisi terleriyle başarılara ortak oldular'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce