|

Aysal'dan adaylık açıklaması

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulüpte tekrar başkan olmayı şu an için düşünmediğini söyledi.

Yeni Şafak
20:06 - 28/03/2015 Saturday
Güncelleme: 18:10 - 28/03/2015 Saturday
IHA

Galatasaray olağan genel kurulu bugün yapıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran eski başkan Ünal Aysal, tekrar başkan olayı şu an için düşünmediğini belirterek, "Çok değerli adaylar var. Gençlere biraz da yol vermek gerekir. Bizim onlara destek olacak bir çalışma içine girmemiz, Galatasaray'a başkanlık yapmaktan daha büyük fayda sağlayabilir. Bunu düşünmek için çok erken. Şu anda düşünmüyorum. Kongreden alınan mesajın gücü çok önemli. Bölünmüş ve büyük çoğunlukla alınmış bir mesaj farklı şeyler. Ben bunları düşüneceğim” diye konuştu.



'UEFA'dan çekinmiyorum'

Diğer kulüplerden mali ve idari yönde aşağıda olmadıklarını kaydeden Aysal, "Çok değişik bir algı yönlendirme çalışması oldu. Ağustos ayından beri benim aleyhimde Galatasaray'ı vurmaya yönelik bir çalışmaydı. Bunları taraftarlarımız gördü. Genel kurulun da görüp, görmediği konusunda ciddi bir işaret aldınız. Galatasaray mali ve idari yönden diğer kulüplerin aşağısında değil. Avrupa'da yarıştığı kulüplerle aşağı yukarı aynı güçte bir kulüp. UEFA'dan ben çekinmiyorum. Yeter ki tedbirleri yerinde alalım. Bu tedbirleri almak için gecikmiş değiliz. Göreve gelecek arkadaşlarımın talep etmesi halinde bütün bilgi, birikimimi kendilerine sunacağım” dedi.



"İbra kararı çıkmasaydı Galatasaray sizin için biter miydi?" şeklindeki soruya ise Ünal Aysal, “Galatasaray benim için bitmezdi. Ben bu kulübe 11 yaşında girdim. Hayatımda bir sürü ödül aldım ve Galatasaray başkanlığı benim için en büyük ödüldü” cevabını verdi.



'Yaşımı dikkate almak gerek'

"2-3 gün düşündükten sonra başkanlık kararınız değişir mi? Üyelerden baskı geleceği görülüyor” şeklindeki soruya da Aysal, şöyle yanıt verdi: “Baskı çoktan beri var. Yaşımı da dikkate almak gerekir. Gençlere tam destek vermeyi kendim aday olmaya nazaran tercih ederim” diye konuştu.



'Fenerbahçe'yi alkışlarım ama...'

Döneminde Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki tartışmaların ardından şu anda ne düşündüğü ile ilgili sorulan soruya Aysal, "Benim Fenerbahçe ile bir şeyim olmadı. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a olan tutumu ile ilgili bir reaksiyonum oldu. Yoksa hepimiz birbirimize destek veriyoruz. Rakibiz ama sporu da birlikte yapıyoruz. Yöneticilerin kendi aralarında sürtüşmeleri olabiliyor. Fenerbahçe hakkaniyetle şampiyon olursa alkışlarım ama hakkaniyetle alınmamış bir şampiyonluksa arkamı döner giderim” dedi.


#galatasaray
#ünal aysal
#genel kurul
9 years ago