|

Ayşecik Güreşleri'nde başpehlivan Akkoyun

Bu yıl 52.'si düzenlenen Akyazı Ayşecik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Sermet Bulut'u yenen Kocaeli Büyükşehir Belediyespor pehlivanı Faruk Akkoyun başpehlivan oldu.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:43 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ayşecik Güreşleri'nde başpehlivan Akkoyun
Ayşecik Güreşleri'nde başpehlivan Akkoyun

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Akbalık Köyü'nde düzenşenen yağlı güreşlerden bir gün önce başta Akbalık Güreşleri'nin kurucularından Merhum Zülküf Karabulut ve Ordulu Mustafa Bük olmak üzere tüm güreşçilerin ruhlarına ithafen bir Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlide protokol ve güreş severler katıldı. Ordulu Mustafa'nın Akbalık Camii bahçesinde bulunan kabri başında da dualar edildikten sonra, güreşlerin güzel ve hayırlı geçmesi niyeti ile çınar altında dualar ve tekbirler eşliğinde kurban kesildi.

Güreşlere büyük ilgi

Uzun bir aradan sonra Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'ın himayesinde düzenlenen güreşlere 22'si başpehlivan olmak üzere 300'e yakın sporcu katıldı. Güreşseverler, yeniden düzenlenen güreş sahasında tribünleri tıklım tıklım doldururken müsabakaları Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve diğer belediye başkanları da takip etti.

Başpehlivanlık finalinde Kocaeli Büyükşehir Belediyespor'dan İzmitli Faruk Akkoyun, Kahramanmaraşlı Sermest Bulut'u mağlup ederken Ankara PTT Spor'dan Şileli Mecit Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediyespor'dan Samsunlu Şaban Yılmaz üçüncülüğü paylaştı.

Başaltındaysa Akyazılı Abdülhamit Altun, finalde Gölcüklü Nedim Gürel'i yenerek memleketinde birinci olmanın mutluluğunu yaşadı. Büyük ortada Samsunlu Tanju Gemici, küçük orta büyük boyda Karapürçekli Oğuzhan Tekmen, küçük orta küçük boyda Akyazılı Ramazan Furuncu, deste büyük boyda Akyazılı Semih Yazıcı, deste orta boyda Karapürçekli Rıdvan Kaya, deste küçük boyda Karapürçekli Alpaslan Tekmen, ayakta Ömer Kayan, tozkoparanda Selçuk Kılıçaslan, teşvik 2'de Serdar Yıldırım, Teşvik 1'de Ensar Bıyık, minik 2'de Talha Beşir ve Minik 1'de Kazım Işık birinci oldu.

Baş güreşlerinde ilk tur eşleşmeleri şu şekilde oldu:

1 Ramazan Yarar 2 Mustafa Başdemir

3 Ali Rıza Kaya 4 Cengiz Zengin

5 Murat Gençtürk 6 Mecit Yıldırım

7 Şaban Yılmaz 8 Mehmet Selvi

9 Sermest Bulut 10 Hasan Gündoğdu

11 Faruk Akkoyun 12 Fevzi Çakır

13 Hüseyin Çetin 14 Reşat Turgut

15 Vedat Ergin 16 Murat Aydoğdu

17 Sezgin Yüksel 18 Kadir Ergin

19 Ziya Ünlü 20 Fatih Koyuncu

21 M. Kemal Karaboğa 22 Bekir Seçim


10 yıl önce