|

'BABA' lider

Ligin en fazla gol yiyen takımı Kasımpaşa, Kartal’ı da ‘buyur’ etti. Mustafa Pektemek’in erken golüyle öne geçen Kartal, Demba Ba, Motta, Olcay ve Sosa ile güle oynaya farka gitti. Fenerbahçe yenilgisi, Başakşehir beraberliğiyle liderin 3 puan gerisine düşen Beşiktaş, maç fazlasıyla ilk sıraya kuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 23:07 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de şampiyonluk hedefi olan Beşiktaş, ligde zor günler geçiren Kasımpaşa'ya yeni hocası Önder Özen ile sürpriz şansı tanımadı: 1-5. Fenerbahçe yenilgisi ve Başakşehir beraberliğiyle son iki haftada 5 puan bırakan siyah-beyazlılar, gol yemekte cömert olan Kasımpaşa karşısında kolay bir galibiyet aldı; farka gitti.



Henüz 3. dakikada Sosa'nın ortasında ceza sahasının tehlikeli isimleri Sivok ve Mustafa Pektemek'e iki kez kafa vurduran Kasımpaşa savunması, topu kalesinde gördü: 0-1. 35'te Babel'in kale önünde vuruşunu kaleci Günay son anda çeldi. 'Kasımpaşa canlandı' derken 38'de Sosa'nın pasının üzerinden atlayan Olcay'ın aldattığı savunmanın arkasına sarkan Demba Ba, kaleciyi de çalımlayarak farkı ikiye çıkardı: 0-2. 41'de Tunay'ın orta şut karışımı ağlarla buluştu: 1-2.



50'de Motta'nın golünün yanı sıra 53'te Kasımpaşa'da Barış'ın kırmızı kartla atılması rakibin gardını iyice düşürdü; artık Kartal için maç antrenmana döndü. 76'da Olcay attı (1-4); hemen iki dakika sonra Adem atıldı. 86'da sahneye Sosa çıktı, gecenin yıldızlarından Arjantinli oyuncu da iyi oyununu golle süsledi: 1-5. Kasımpaşa üst üste 4. yenilgisini alarak kabus görmeye devam ederken Beşiktaş, iki haftalık uykudan uyandı.



Umarım G.Saray kazanamaz


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, son 3 lig maçlarındaki performansın eleştirilebilir düzeyde olduğunu ancak Kasımpaşa karşısında iyi bir geri dönüş yaşadıklarını söyledi. Şampiyonluk konusunda 3 takımın da şansının eşit olduğunu belirten Hırvat teknik adam "Umarım Galatasaray Trabzonspor karşısında 3 puan alamayacak ve şansımız daha da yükselecek" ifadelerini kullandı.



Demba Ba ezanı duydu namaza gitti

Beşiktaş'ın Senegalli müslüman yıldızı, tam takım otobüsüne binerken yatsı ezanı okundu; Demba Ba namaz kılmaya gitti, tüm takım onu saygıyla bekledi.



Beşiktaş, Kasımpaşa maçı sonrası stattan ayrılmak için takım otobüsüne yöneldiğinde yatsı ezanı okundu; tüm takım hareket etmek için otobüse yönelirken Demba Ba, araca binmekten vazgeçti ve yatsı namazını kılmak için mescit aradı. Senegalli müslüman futbolcu, yatsı namazını kıldıktan sonra takım otobüsü hareket etti.



BİZİ BÜYÜK BİR SAVAŞ BEKLİYOR


Demba Ba, maç sonu açıklamasında "Şansımız her zaman devam edecek. Şampiyonluk kazanmak kolay değil. Son 7 hafta bizi büyük bir savaş bekliyor. Takım olarak bu savaşa hazırız." ifadelerini kullandı.



Karabük hayat buldu 2-1


Süper Lig'de düşmemeye oynayan Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek nefes aldı; maç fazlasıyla bir üst sırasındaki Eskişehirspor ile aradaki farkı 6 puana düşürdü: 2-1.




STAT: DR.NECMETTİN ŞEYHOĞLU

HAKEM­LER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun


K.KARABÜK: Waterman , Yiğit İncedemir (Dk. 89 Murat Akça ?), Mabiala , Traore , Hakan (Dk. 78 Sow ), Viola , Furkan Özçal , Erdem , Emre Özkan , Fatih Candan (Dk. 85 Erkan Kaş ?), Musa 


G.BİRLİĞİ: Ferhat , Tosic , Petrovic , Mervan Çelik , Hleb (Dk. 78 Berat Tosun ?), Ferhat , Landel , İrfan Can (Dk. 60 Doğa ), El Kabir , Halil İbrahim (Dk. 75 Ahmet Oğuz ), Hakan 


GOLLER: Dk. 16 Fatih Candan, Dk. 66 Furkan Özçal /Dk. 26 Mervan Çelik


SARI KARTLAR: Mabiala / Petrovic


KIRMIZI KART: Dk.83 El Kabir (G.Birliği)



Tribüne küfretti oyundan atıldı


Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında 9 kişi kalırken özellikle Adem Büyük'ün oyundan atılışı tartışmaya açıktı. 78'de Adem Büyük, taraftara yaptığı küfürlü söylemden dolayı kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Tecrübeli oyuncu, “Adem dışarı” şeklinde tezahürat yapan tribünlere dönerek bir şeyler söylendi. Bu olay kameralara da yansırken hakem, Adem'e direkt kırmızı kartını gösterdi.



Olcay: Klasik gol değildi


Gecenin kahramanı Olcay Şahan, gol suskunluğunu bozduğu için mutlu olduğunu belirtti. Olcay, " Demba Ba'nın golünde topun üzerinden atlamamı Veli olsa anlardı. Onunla hep yapıyoruz. Demba Ba da hissetmiş demek ki. Attığım gol klasik gollerimden değildi" dedi. Motta: Artık şampiyonluk...

Beşiktaş'ın 3. golünü kaydeden Motta, iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek ligde bu şekilde devam etmek istediklerini dile getirdi. Motta, “Golüm güzeldi ama önemli olan gol değil, bu sene şampiyonluğu görmek istiyorum” diye konuştu.






#beşiktaş
#demba ba
#Kasımpaşa
9 yıl önce
default-profile-img