|

Bale, Barcelona maçında oynayacak mı?

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 9. haftasında yarın Real Madrid ve Barcelona karşılaşacak.

Aa
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 18:03 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bale, Barcelona maçında oynayacak mı?
Bale, Barcelona maçında oynayacak mı?

La Liga tarihinde 169. randevuya çıkacak Real Madrid ve Barcelona, TSİ 19.00'da Santiago Bernabeu Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Ligde 22 puanla lider durumda olan Barcelona, "namağlup" ve "hiç gol yemeyen", 4 puan geride 3'üncü sırada bulunan Real Madrid ise "bu sezon ligin en çok gol atan takımı" unvanlarıyla öne çıkıyor.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, düzenlediği basın toplantısında, Galli kanat oyuncusu Gareth Bale'in oynayabilecek durumda olmadığını, bir hafta daha dinlenmesi gerektiğini, daha sonra da antrenmanlara başlayacağını söyledi.

Bale'in, Real Madrid için çok önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Ancelotti, "Geçen sezon kolay bir başlangıç yapmasa da mükemmel bir yıl geçirdi. Şu anda takımda kendini daha rahat hissediyor ve bu yılı da mükemmel geçireceğinden eminim" diye konuştu.

Ancelotti, takımının son haftalardaki oyunundan memnun olduğunu dile getirerek, "İyi durumdayız. İki takım da iyi bir dönemde ama ben takımıma güveniyorum. Geçen çarşambadan (Liverpool maçı) daha iyi durumda" değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan teknik adam, Barcelona karşısında kadroda orta saha veya hücumda küçük "sürprizler" yapabileceğini de ifade etti.

Real Madrid'de Bale'in yanı sıra sakatlığı devam eden Fabio Coentrao da kadro dışı kalırken, Sergio Ramos ve Pepe'nin ise maçta yer alabilecekleri açıklandı.

- Ronaldo yeni ayakkabısını deneyecek

Bu arada bir ayakkabının tanıtımı için basının karşısına çıkan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, El Clasico'nun özel bir maç olacağını, ancak bunun, bir klasik olmasından kaynaklanmadığını belirtti. Maçta yeni ayakkabısını deneyeceğini ifade eden Ronaldo, "Yeni renkler, yeni koleksiyonlar, yeni ayakkabıları denemek her zaman hoşuma gitmiştir. En çok istediğim, kendimi iyi hissettiğim ayakkabılarla oynamaktır. Umarım insanların zevk aldığı bir maç olur ve ben de gol atarım" değerlendirmesini yaptı.

Her takıma karşı nasıl oynuyorsa, Barcelona'ya da öyle oynayacağını dile getiren yıldız futbolcu, "Benim en büyük hırsımın, olabilecek en uzun süre, en üst düzey futbol oynamak olduğunu düşünüyorum. Her sezon benim için aynı hedef var. En iyisi olmak. Bunu bu yılda bozmayacağım" ifadelerini kullandı.

- Suarez kadroda

İlk "El Classico" maçına çıkacak Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de Dünya Kupası'nda İtalyan rakibi Giorgio Chiellini'yi ısırdığı gerekçesiyle sahalardan 4 ay men cezası sona eren Luis Suarez'in kadroda olacağını açıkladı. İlk 11'de yer alıp almayacağını söyleyemeyeceğini, ancak Uruguaylı futbolcunun, kadroda olacağını vurgulayan Enrique, "Ne kadar oynayacak? Bu milyonluk bir soru ama oynayacak" diye konuştu.

Luis Enrique, Real Madrid'in "çok kaliteli bir takım olduğunu" ve "dünyanın en iyilerinin bu takımda oynadığını" da belirterek, "Biz her oynadığımız maçı kontrolümüz altında tutmak istiyoruz. Sportif olarak rakibe zarar vermemiz için oyun hedefimiz bu. Tabii ki bunun için topa sahip olmamız lazım, bunu da istiyoruz. Bundan sonrası, en az hata yapmaya bağlı" değerlendirmesini yaptı.

İspanyol çalıştırıcı, ligde Eibar maçının 77. dakikasında Lionel Messi'yi oyundan almak istemesine rağmen yıldız oyuncunun bunu reddetmesine ilişkin, Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti'nin yorumuyla ilgili de şunları kaydetti:

"Herkes istediği şekilde anlayabilir. Ben Sayın Ancelotti'ye çok saygı gösteriyorum ve hepimiz şaka yapma hakkına sahibiz. Ben bunu kötü algılamadım. Hiçbir şekilde kötü hissetmedim. Ancelotti benim için iyi biri olmaya devam ediyor."

Ancelotti, Liverpool maçından sonra "Cristiano'ya sormadan onu değiştirdim" diyerek Enrique ile Messi arasında geçen diyaloğa atıfta bulunmuş, bugün de "Niyetim provokasyon değildi. Luis Enrique'nin ve tüm meslektaşlarımın işine büyük saygı gösteriyorum" açıklamasını yapmıştı.

9 yıl önce