|

Balıkesir'den 2 Türkiye rekoru

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası'nda 2 Türkiye rekoru kırıldı.

Yeni Şafak
17:26 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:58 - 28/03/2015 Cumartesi
AA

Atatürk Bulvarı ile Sarımsaklı Sahili arasında yapılan ve milli takım seçmeleri niteliği taşıyan şampiyonada, Diyarbakır'dan yarışlara katılan Ayşe Tekdal, 5 kilometre yıldız kızlar kategorisinde 23.34'lük derecesiyle Türkiye rekorunu kırdı. Ayvalık'tan yarışlarda yer alan Muratcan Karapınar ise 10 kilometre genç erkekler kategorisinde 41.36'lık derecesiyle Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.



Ayşe Tekdal, yarışların ardından yaptığı açıklamada, ikinci kez Türkiye rekorunu kırdığını belirterek, "Çok mutluyum. Başta antrenörlerim, ailem ve ülkeme bu başarımı armağan ediyorum. İnşallah arkadaşlarım ve benden sonra gelecek sporcular da benim rekorumu kırmayı başarırlar. Şimdi hedefim Kolombiya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılıp ilk 3'e girmek" dedi.



Muratcan Karapınar ise daha önce Türk Milli Takımı'nı temsilen gittiği Çin'de 41.46'lık dereceyle Türkiye rekoru kırdığını hatırlatarak, "Bu şampiyonda kendi rekorumu kırmış oldum. Hedefim Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak ve 2016'da Brezilya'nın başkenti Rio'da yapılacak olimpiyatlarda ülkemi temsil etmektir" diye konuştu.



#Türkiye Atletizm Federasyonu
#Balıkesir
#Ayvalık
#Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası
#rekor
9 yıl önce