|

Balta'yı zirveye vurdu

F.Bahçe'nin kaybı sonrası Gaziantep karşısına liderlik için çıkan G.Saray, büyük fırsatı tepmedi. Burak, inanılmaz golleri kaçırırken sahneye 85’te Hakan Balta çıktı; attığı golle TT Arena’yı sevince boğdu. Cimbom, 1 hafta aradan sonra yine zirveye kuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:43 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Liderliği kaptırdığı Fenerbahçe'nin puan kaybettiği hafta evinde Gaziantepspor'u ağırlayan Galatasaray, sürprize izin vermeyerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu: 1-0. 17. dakikada Selçuk'un pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Emre Çolak, köşeye güzel bir plase gönderdi, Eray kornere çeldi. 40'ta Emre'nin orta sahadan gönderdiği uzun pasta hızla ceza sahası içerisine giren Burak'ın bekletmeden yaptığı şut, kaleci Eray'dan sekerek kornere gitti. 41'de korner sonrası ceza sahası içerisinde oluşan karambolden uzaklaştırılan top Telles'in önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun ortasında Selçuk voleye kalktı ancak istediği vuruşu yapamadı. 48'de Chedjou, Emre'nin ortasında direk dibinde topu ağlarla buluşturamadı. 73'te sol kanattan Emre'nin pasında kale önünde bomboş kalan Burak topu kaleye gönderemedi. 76'da Sabri'nin kaldırdığı topu Melo ceza sahasında Burak'a indirirken, golcü futbolcu yine kaleyi bulamadı. 78'de Sabri'nin ortasında bomboş kalan Burak'ın kafa vuruşunda top yine auta çıktı. Galatasaray maçın başından beri aradığı golü 85'te buldu. Selçuk'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Hakan Balta takımını öne geçiren skoru buldu: 1-0. Sarı-kırmızılı takım, sıkıntılı geçen Gaziantepspor engeleni 1-0'la geçerek zirvede koltuğun yeni sahibi oldu.



Şehir takımı sevmiyor


G.Antepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, yenilgi sonrası taraftar desteğinin azlığından yakındı. Genç teknik adam, “Gaziantep takımı sevmiyor. 2-3 milyon nüfuslu şehirde 1500 kişiye oynuyoruz. Son 6 haftada da destek görmeyiz" serzenişinde bulundu.



Yüzde 60-70 şampiyonuz


G.Saray 2. Başkanı Hamdi Yasaman, Gaziantepospor galibiyeti sonrası şampiyonluk yüzdesini açıkladı. Çok büyük bir avantaj kazandıklarını kaydeden Yasaman, “Fenerbahçe puan kaybetti ve çok iyi oldu. Şans yüzde 60, 70 bize döndü. Aklımıza gelecek bir şey değildi beraberlik. Allah'a şükür kazandık. İyi futbol beklemiyoruz, tek hedef galibiyet. Şampiyonluk geliyor" ifadelerini kullandı.



Albayrak: Şikayet yok!


G.Saray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Gaziantepspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada fikstüre değindi. Öncelikle maçla ilgili “Kazanmasını bildik, bizim için önemli bir galibiyetti. Gol vuruşlarında şanssızdık. Hakan muhteşem bir gol attı" ifadelerini kullanan Albayrak, kalan 6 hafta için “Rakiplerin hepsi aynı şekilde oynayacak. İşimize bakacağız, şikayet etmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.



Bazen de böyle kazanacaksın


Oyuna girdikten sonra Galatasaray'ı şaha kaldıran Yasin Öztekin, kulübedeyken taraftarın kendisinin girmesi yönünde yaptığı tezahürat için “Taraftarları duyduğumda benim de beklemediğim bir andı. Bu beni daha da hırslandırdı" dedi. Yasin, "Her zaman iyi oynayarak kazanamazsın, bazen böyle de kazanmak lazım" yorumunu yaptı.



Şükürler olsun


Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kalan 6 maçta zorlanacakları itirafında bulundu. Gaziantepspor galibiyetini zor aldıklarını kaydeden genç teknik adam, “Oyun olarak iyiydik ancak çok fazla pozisyon harcadık. Rakip gelirken de strese girdik. F.Bahçe puan kaybedince bir an önce golü bulmak istedik, ilk yarıda bu bizde sıkıntı oluşturdu. İkinci yarıda ise topa bastık, istekli ve daha üretkendik. Çok pozisyona girdik, bir tanesinin olacağını biliyorduk. İnancımızı hiç kaybetmedik. Şükürler olsun” diyerek 90 dakikayı özetledi. Hamzaoğlu, ligde kalan 6 maç içinse “ Zor olacak bunu biliyoruz ama sonunda ipi göğüsleyeceğiz” ifadesini kullandı.



TT Arena'da 200. gol Balta'dan


Galatasaray'a 85. dakikada 3 puanı getiren golü kaydeden Hakan Balta, Türk Telekom Arena'daki 200. golü kaydederek tarihe geçti. Sarı-kırmızılı takımın 112. maçına çıktığı TT Arena'da ilk gol Servet'ten, 50. gol Elmander'den, 100. gol Drogba'dan, 150. gol de Sneijder'den gelmişti.



Burak dünyaları kaçırdı


Gaziantepspor'a karşı oynadığı son 7 maçta da gol atmayı başaran Burak Yılmaz, dün günün şanssız ismiydi. Bol gol pozisyonuna giren yıldız futbolcu, tam 4 net gol fırsatından yararlanamadı. G.Antep'e 10 golü olan Burak, dün çabasına rağmen


ağları bulamadı.



#Galatasaray
#Süper Lig
#Gaziantepspor
#Hakan Balta
#Hamza Hamzaoğlu
9 yıl önce