|

Başkan Yakar yağlı güreş sözünü tuttu

Balıkesir'in Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'ın 2014 yerel seçimler öncesinde Sebepli Mahallesi'nde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında mahalle gençlerinin isteği üzerine, sözünü verdiği yağlı güreşlerin tarihini belirledi.

Yeni Şafak
17:06 - 1/04/2015 الأربعاء
Güncelleme: 14:09 - 1/04/2015 الأربعاء
IHA

Yağlı güreşlerin 9 Ağustos günü Sebepli Mahalle hayrı etkinlikleri içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı. Sebepli Mahalle hayrı içerisinde gerçekleştirilecek yağlı güreşler, bu mahallede inşa edilecek güreş sahasında yapılacak. Önceki gün güreş organizatörleri Süleyman Kaplan ve Ahmet Yenici ile bir araya gelen belediye başkanı Yakar, Sebeplili Hüseyin Pehlivan'ın hatırasını yaşatmak için güreşçinin doğum yeri olan Sebepli'de bir güreş sahası yapılacağını açıkladı.



Çalışmaların başladığı da sözlerine ekleyen Başkan Yakar, “Kırkpınar er meydanında kürsüye çıkmış ünlü pehlivanların yer alacağı yağlı güreşler 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek mahalle hayrı etkinlikleri içinde yer alacak. Amacımız hem pehlivanımızın hatırasını yaşatmak hem de mahalle hayrının tam bir şenlik havasında geçmesini sağlamaktır” dedi.



Gönen'de güreş denince akla gelen iki isim, Yaman İnanç ve İbrahim Erdal Arcan da görüşmede yer aldılar.

#Gönen
#Sebepli
#Yağlı Güreş
#Pehlivan
#Gönen Yağlı Güreşleri
#Sebepli Yağlı Güreşleri
٪d سنوات قبل