|

Başkent'te Kartal şahane

Ligdeki galibiyet serisine G.Saray derbisiyle son veren Beşiktaş, 2. yarıda seriye yeniden başladı. G.Birliği karşısında kilidi 69’da Demba Ba’nın akıl dolu frikik golüyle açan Kartal, 77’de Olcay ile kapanışı yaptı. Siyah-beyazlılar, dış sahada üst üste 5. galibiyetini aldı; zirveyi takibini sürdürdü

04:00 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 00:46 - 27/01/2015 Salı
Diğer
Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği’ni ikinci yarıda attığı gollerle geçerek zirveyi takibini sürdürdü: 2-0. Maçın genelinde kötü zemin, oyun kalitesini düşürürken, iki takım da çok top kaybı yaptı. Sosa’nın yokluğunu orta alanda fazlasıyla hisseden Beşiktaş, oyun kurmakta zorlandı. 11. dakikada Doğa’nın hatalı pasında topla buluşan Motta’nın düşmesiyle top Hakan’da kaldı. Bu futbolcunun sağdan ortasında Berat’ın kafa vuruşunda top direğin üzerinden auta gitti. 29’da Gökhan Töre’nin sağdan ortasında Demba Ba’nın kafa vuruşunda top kale direğinin yanından auta çıktı. 

KALECİNİN KAPATTIĞI KÖŞEDEN GOL!

50. dakikada Demba Ba'nın vuruşunda kaleci Ramazan direk dibinde golü önledi. 53’te Berat’ın ortasında topu kontrol edemeyen Gosso, net pozisyondan yararlanamadı. 69’da Kerim’in düşürülmesiyle kazanılan frikikte Demba Ba, barajın yanından ve kaleci Ramazan’ın kapattığı köşeden topu filelere gönderdi: 0-2. 77’de Serdar’ın ortasında Olcay topu kalecinin bacakları arasından ağlara yolladı: 0-2.

Yerden vurmam isabetli bir tercih oldu

Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, attığı frikik golünü şöyle değerlendirdi: “Yerden mi, havadan mı vursam diye bir süre tereddüt ettim. Zaten çok küçük bir aralık vardı orada. Birçok kişinin ayakları arasından top geçiyor. Kaleci de son anda görüyor topu. İsabetli bir tercih oldu." Takım arkadaşı Kerim Frei’yi öven Senegalli golcü, “Kerim olağanüstü bir performans gösterdi. Bence maçın adamı Kerim" dedi. 


Bu sezon resmi maçlarda 18. golünü kaydeden Demba Ba, rekora bir adım daha yaklaştı. 23 maçta 0.78 gol ortalamasına ulaşan yıldız golcü, iki gol daha atarsa kariyerinin en golcü sezonuna ulaşacak. Demba Ba, en son 2012-2013 sezonunda Newcastle United ve Chelsea formaları giyerken 19 gol kaydetmişti. 


758 gün sonra frikikten gol

İlk golü frikikten kaybeden Demba Ba, iki yılı aşkın bir süre sonra serbest vuruştan ağları buldu. En son frikik golünü 29 Aralık 2012'de Newcastle United formasıyla Arsenal’e atan Senegalli golcü, tam 758 gün sonra aynı sevinci yaşadı. 


Karakterimi tüm Türkiye biliyor

Olcay Şahan, ilk yarıda penaltı beklediği bir pozisyon için kendisine "Beşiktaş camiasına böyle bir futbolcu yakışmıyor" diyen Gençlerbirliği kalecisi Ramazan’a sert tepki gösterdi. “Olmayan bir penaltıyı istemeyiz” diyen milli futbolcu, “Ramazan'ın söyledikleri hiç yakışmadı. Dedikleri çok ayıp. Bizim ve benim karakterimi tüm Türkiye biliyor. Yaptığı çok yanlıştı” şeklinde konuştu. Olcay, Demba Ba’nın golünü de “İgne deliğinden geçirdi” diye tarif etti.


Bilic: İki gizli penaltımız var

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşmayı "Biz her ne kadar pozisyon bulamasak da üstün oynayan takımdık. Bana sorarsanız iki tane gizli penaltımız var" şeklinde özetledi. Her maçı deplasmanda oynamalarının büyük bir sorun olduğunu kaydeden Hırvat teknik adam, "Deplasmanda gerçekten çok iyi bir performans sergiliyoruz. Çok üst düzey bir performans, bundan daha üstünü de isteyemeyiz" yorumunu yaptı. 


8 maçta 9. kırmızı

Uzatmalarda takım arkadaşından gelen geri pasta topu kontrol edemeyen Franco, rakip oyuncu Berat Tosun’u arkadan müdahaleyle düşürdü, direkt kırmızı kart gördü. Franco, bu sezon ikinci kez takımını 10 kişi bırakırken, Beşiktaş da bu sezon 8. maçta 9. kırmızı kartını gördü. 


6 yıl sonra 5'te 5

Deplasmandaki son 5 maçta 5 galibiyet alan Beşiktaş, 2008-2009 sezonundan sonra ilk kez bu başarıyı tekrarladı. Siyah-beyazlılar, Mustafa Denizli yönetiminde 2008-09 sezonunda son 5 deplasman maçında 5 galibiyetle şampiyon olmuştu.

#Beşiktaş
#Gençlerbirliği
#Demba Ba
9 yıl önce