|

Basketbol sahasına asker girdi

Manisa'da oynanan Manisa Belediyespor-Tire Belediyespor maçında ilginç bir olay yaşandı. Maçın hakemi, Tire Belediyespor taraftarı olduğu öğrenilen bir astsubayı dışarı atma kararı alınca salonda olanlar oldu ve sahaya asker çağrıldı.

İha
00:00 - 5/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:54 - 5/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Basketbol sahasına asker girdi
Basketbol sahasına asker girdi

Maçta verdiği kararlar ile her iki takım taraftarı ve teknik heyetini çileden çıkaran başhakem Fatih Çakıcıoğlu, zaman zaman da maçı durdurarak gözlemcinin kararı ile sahadan taraftarları dışarıya çıkarmaya başladı. İlk yarı gözlemci kararı ile iki kişiyi dışarı çıkartan maçın hakemi, müsabakanın bitimine bir dakika kala maçı durdurarak Tire Belediyespor taraftarı ve astsubay olduğu öğrenilen bir kişiyi sahadan attırmak istedi. Kendisinin suçsuz olduğunu ve sahadan atılacak bir davranışta bulunmadığını belirten astsubay Faik S. sahadan çıkmayacağını söyledi. Bu arada Manisalı bir taraftar sahaya atlayarak polislere astsubayın dışarı çıkarılmasını istedi.

Astsubay'ın sahadan çıkmaması halinde maçı başlatmayacağını söyleyen hakemi Fatih Çakıcıoğlu ise soyunma odasına gitti. Astsubayın sahadan çıkarılması için Manisa Çevik Kuvvet Amirliğine bağlı ekipler, Manisa Merkez Komutanlığından asker çağırdı. Sahaya giren askerler Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in de araya girmesi ile Astsubay Faik S.'yi dışarı çıkardı. Astsubay Faik S. ise sahadan haksız yere çıkarıldığı için toplum içinde rencide olduğu gerekçesi ile hakemden davacı oldu.

Gerginliğin bitmesinin ardından maçın kalan bir dakikalık kısmı oynandı. Maç sonrası Astsubay Faik S. ifadesi alınmak üzere Manisa Merkez Komutanlığına götürülürken, maçın hakemi Fatih Çakıcıoğlu ise karakola götürülerek ifadesi alındı. Maç Manisa Belediyenin 70-58 üstünlüğü ile son buldu.


11 yıl önce