|

Başpehlivan Tuna yeni yetenekler yetiştiriyor

Antalya'nın Kumluca ilçesinde pehlivanlar yeni sezona hazırlanıyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca Stadı'nda kendileri için ayrılan alanda çalışmalarını sürdüren pehlivanları ziyaret etti.

Yeni Şafak
17:05 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:11 - 18/04/2015 Cumartesi
IHA

Başkan Çetinkaya, ziyaretinde çıraklarını çalıştıran Başpehlivan Hasan Tuna'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Hasan Tuna, “Kumluca Belediyesi'nin pehlivanlar için hazırladığı bu alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kumluca Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.



Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, 16 yıldan bu yana yağlı pehlivan güreşlerine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “16 yıldan bu yana Kumluca güreşleri başarılı bir şekilde yapılıyorsa, bunu Kumluca'da güreş tutan gençlerin çok olması ve halkın bu geleneğe sahip çıkmasındandır. Bu başarı Kumluca yağlı pehlivan güreşlerini Türkiye'de marka haline getirdi. Bu yıl 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde güreşlere ev sahipliği yapacağız. Başpehlivanımız Hasan Tuna'nın önderliğindeki ekibimizi ziyaret ediyoruz. Her zaman olduğu gibi pehlivanlarımızın başarılı olacağına inanıyoruz. Kumluca'da her zaman hak eden kazandı. İnşallah Mayıs akşamı Türkiye'nin başpehlivanını Kumluca'da belirleyeceğiz” dedi.

#Kumluca
#yağlı güreş
#Hasan Tuna
#başpehlivan
9 yıl önce