|

Beklenen ayrılık

G.Saray yönetimi, İstanbul’a dönüşü bile beklemeden düğmeye bastı. Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst, maç sonu otelde durumu görüştü; mini zirve uçakta da devam etti. Son kararı İstanbul'da 3 saat süren toplantı sonrası Başkan Yarsuvat verdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 23:34 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray’da teknik direktör Cesare Prandelli dönemi kapandı. Üst üste alınan kötü sonuçlar ve ilerisi için umut vermeyen futbol, Anderlecht maçında bir kez daha gün yüzüne çıkarken taşan sabırlar, İtalyan teknik adamın arkasında duran yönetimi de harekete geçirdi. Anderlecht yenilgisi sonrası Belçika dönüşü uçakta Cesare Prandelli ile görüşen yönetim, yolları ayırma kararı aldı. 

İLK GÖRÜŞME OTELDE

Anderlecht yenilgisinin ardından başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ve yönetici Ali Dürüst otelde bir araya geldi ve son durum hakkında gecenin ilerleyen saatlerine kadar bir toplantı yaptı. Başkan Duygun Yarsuvat tarafından futbol konusunda tam yetkiyle donatılan ikilinin görüşmesinin ana maddesi Prandelli'ydi. Trabzonspor maçından sonra artık İtalyan teknik adamın arkasında duramayacağını açıklayan Albayrak ve Dürüst' ün görüşmesinde alternatif hoca adaylarının da masaya yatırıldığı kaydedildi.

UÇAKTA DA GÜNDEM PRANDELLİ'YDİ

Sarı-kırmızılı takımdaki olağanüstü hal Brüksel’de sonlanmadı. Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst, dönüş yolunda uçakta da görüşmelere devam etti; iki ismin yanına idari menajer Cenk Ergün ve teknik direktör Prandelli de eklendi. Uçakta yapılan bu mini zirveden son kararı Başkan Duygun Yarsuvat ile birlikte verme fikri çıktı. 

İSTANBUL'DA DA GÖRÜŞTÜLER

Yönetim, İstanbul'a gelir gelmez ilk iş olarak olağanüstü toplandı. Gayrettepe'de bir otelde yapılan zirvede son sözü söylemesi için Başkan Duygun Yarsuvat'ın kararı alındı. Prandelli, Florya'da takımla ter idmanı yaparken yönetim de 3 saat süreyle görüştü; Yarsuvat'ın kararı "Ayrılık" oldu.

G.Antep maçına Taffarel çıkacak

Yönetim ayrılık kararını teknik direktör Cesare Prandelli'ye anında bildirdi. G.Saray'ın yarın oynayacağı Gaziantepspor maçında takımın başında sahaya kaleci antrenörü Taffarel çıkacak.


Prandelli'nin yerine 6 aday

G.Saray yönetimi, Prandelli'nin alternatifler üzerinde dururken adaylar arasında birçok bilinmezlik söz konusu. Sarı-kırmızılı takım için ilk etapta Hikmet Karaman en güçlü aday olarak gözüküyordu ancak yönetim, Karaman konusunda orta yolu bulamadı. Karaman dışında Mustafa Denizli de hocalık için ismi geçen adaylar arasında. Prandelli öncesinde de o dönemin başkanı Ünal Aysal, Denizli ile bir görüşme gerçekleştirmiş; şartlarda anlaşılamamıştı. Geçtiğimiz günlerde de Tugay Kerimoğlu, teklif geldiğinde değerlendirebileceğini açıkladı. 

HASAN ŞAŞ GEÇİCİ ÇÖZÜM

G.Saray'da Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Hasan Şaş, Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün çok sevdiği isimler arasında. Sezon sonunda S.Donetsk ile sözleşmesi bitecek Mircea Lucescu ile tekrar görüşülüp; Hasan Şaş’a o gelene kadar takımın emanet edilmesi de bir ihtimal. Adaylar arasında bir dönem G.Saray’ı çalıştırmış Michael Skibbe de yer alıyor. 

2 Milyon Euro'yu mu ödeyemeyeceğiz

G.Saray yöneticisi Ali Dürüst, Prandelli'nin sözleşmesini değerlendirdi. Dürüst, “Prandelli’nin sözleşmesindeki detayları isteğimiz anda çözebiliriz. G.Saray 100 milyon Euro'luk bir kulüp ve kadroya sahip. Böylesine zengin bir kadroya sahipken 2 milyon Euro'yu mu ödeyemeyeceğiz” dedi. 


Şok protesto! Paranın hakkını verin

İstanbul'a öğlen saatlerinde dönen Galatasaray kafilesine Atatürk Havalimanı'nda şok protesto vardı. Selçuk'a "Yuh olsun sana. Aldığın paranın hakkını ver. 2 metre pasmı atamıyorsun? Olcan oynasın diye mi Bruma'ya pas atmıyorsun" tepkisi verilirken bir taraftar Hamit'e "Biraz şerefin varsa o paraları almazsın. İki senedir ne oynuyorsun" şeklinde yüklendi. 

#Galatasaray
#Cesare Prandelli
#Anderlecht
9 yıl önce