|

Ben olsam sahayı terk etmezdim

“Bana aynı tepki verilse o maçı oynar, milli takım ile ilgili kararımı daha sonra verirdim” “Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki en önemli fark oyun disiplini” “Süper Lig’de Beşiktaş için tek başarı şampiyonluktur. UEFA Avrupa Ligi’nde hedef gidebileceğimiz yere kadar gitmek”

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 10:17 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak

Alper Tunga Albayrak’ın sorularını yanıtlayan Tomas Sivok, İstanbul ve Türkiye ilgili görüşlerini aktarırken, memnuniyeti gözlerinden okunuyordu. Çek yıldız, “İstanbul’u çok seviyorum. Çok fazla arkadaşım var. Türk yemeklerine bayılıyorum. Ailem de burada çok mutlu. Türklerin mantalitesine alıştım. İlk geldiğimde çok farklı gelen şeyler, şu anda çok normal geliyor. Burada evimde gibiyim” dedi.

Beşiktaş savunmasının tecrübeli ismi Tomas Sivok, Yeni Şafak’a sezonun geride kalan bölümünü, sezon sonu hedeflerini, geçen hafta büyük gündem olan Volkan Demirel’in milli maçta sahayı terk edişini değerlendirdi. Volkan Demirel olayı yaşandığı sırada kendisinin Çek Cumhuriyeti ile sahada olduğu için olayı sadece arkadaşından dinlediğini kaydeden yıldız futbolcu, "Ben aynı tepkiyi görsem o maçı oynar, Milli Takım’a devam edip etmeyeceğime daha sonra karar verirdim” dedi. Volkan Demirel olayına benzer bir olayı, 2012 yılında vatandaşı Milan Baros’un yaşadığını hatırlatan Sivok, "Bu tip olaylar her milli takımda olabiliyor. Biz de 2012 Avrupa Şampiyonası’na katılmamıza rağmen o dönemde bütün Çek taraftarlar, teknik direktörümüze ve Baros’a çok ağır küfürler ve hakaretler etmişti. Ancak her insanın tepkisi farklıdır" ifadelerini kullandı. 



TÜRK OYUNCULARIN EGOSU ÇOK YÜKSEK

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta olan ve 4 maçta 4 galibiyet alan ülkesi Çek Cumhuriyeti ile A Milli Takım’ın farkını sorduğumuz Sivok, ana fark olarak iki takım arasındaki oyun disiplinini gösterdi. Sivok, şu ifadelerle daha derine indi: "Türk oyuncular çok iyi kulüplerde oynayıp, çok iyi paralar kazanıyorlar. Dolayısıyla her birinin egoları çok yüksek. Bu normal bir durum ama böyle olunca saha içinde herkes tek başına maç kazanmak istiyor. Bizde ise durum farklı. Şu an çok yüksek kariyerli oyunculara sahip değiliz. Genelde; genç, görev adamı olan, takım oyunu oynayan, takım için bir şeyler yapmaya çalışan, disiplinli mücadele eden ve bulunduğu yerin değerini bilen isimlerden oluşan bir kadromuz var. Kendilerini göstermek yerine sadece milli takım için en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Mütevazi, sınırlarını bilen, gelişmeye çalışan bir milli takımız, ana fark bu. Fakat Türk Milli Takımı, hatalarından dönebilir.”


GENÇ BİR TAKIMIZ AMA OLGUNLAŞTIK

Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Çek savunmacı, ardından gelen K.Erciyes ve F.Bahçe yenilgileri için "Sezon çok uzun, inişler çıkışlar olabilir" yorumunu yaptı. Sivok, Süper Lig’de Beşiktaş için başarının kesinlikle şampiyonluk olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Şu an liderin sadece iki puan arkasındayız ve oynanacak çok karşılaşma var. Evet genç bir takıma sahibiz ama olgunlaştığımızı düşünüyorum. Kadromuz çok yüksek sayıda oyuncudan oluşmuyor ama dengeli ve birbirinin yerini doldurabilen bir kadro. Takımda her oyuncunun alternatifi mutlaka var. Bazı mevkilerde birden fazla alternatif var."  "Bizim için Süper Lig'de başarı kesinlikle şampiyonluktur. UEFA Avrupa Ligi'nde gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz Üç kulvarın üçünde birden başarıyı çok güçlü, geniş kadrolu takımlar bile yakalayamayabiliyor Ama biz elimizden geleni yapacağız."



"Vodafone Arena'da oynamak en büyük dileklerimden bir tanesi. Belki sezon sonunda bitecek sözleşmem uzatılır ve orada oynarım. Henüz kulübümden bir teklif gelmedi. Ocak sonrası için Avrupa'dan gelen birkaç teklif var. Ama ben burada kalmak istiyorum.”


İnönü’de olsak kaybetmezdik

"Ben İnönü'de de oynadım. O atmosfer hiçbir yerle kıyaslanamaz. Orada, sadece taraftarın itmesiyle kazandığımız maçlar hatırlıyorum. Mesela bu sene evimizde kaybettiğimiz puanları İnönü'de olsak kaybetmeyebilirdik.”


Tercihim Başakşehir

“Olimpiyat Stadı kesinlikle bir futbol stadı değil. Futbol atmosferi oluşması için tribünlerin tamamen dolması  gerekiyor. Stat konusunda benim tercihim Başakşehir olurdu. Zemin güzel, tribünleri, yapısı tam bir futbol stadı."


Kasımpaşa maçında yok

Beşiktaş'ta sağ arka adalesinde yırtık tespit edilen Tomas Sivok’un ligde Pazar günü oynanacak Kasımpaşa maçında forma giyemeyeceği açıklandı. Siyah-beyazlılarda Sivok’tan gelen kötü haber teknik direktör Slaven Bilic’i savunma konusunda bir hayli sıkıntıya düşürdü. Beşiktaş’ta kırmızı kart gören Franco cezalı, Ersan Gülüm’ün ise dünkü idmana çıkmasına rağmen durumu belirsiz. Sivok’un da eklenmesiyle Bilic’in nasıl bir savunma kurgusuyla sahada olacağı merak konusu. 

#Tomas Sivok
#Beşiktaş
#Volkan Demirel
#alper tunga albayrak
#kasımpaşa
#olimpiyat stadı
9 yıl önce