|

Beni en çok zorlayan değişim

İtalyan hoca UEFA'ya, "Beni buraya takımın futbol tarzını, felsefesini ve oyun konseptini değiştirmem için çağırdılar" dedi. Albayrak da kendisine ise fena yüklendi

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:41 - 24/11/2014 Pazartesi
Diğer
Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, Felipe Melo ve Semih Kaya, Şampiyonlar Ligi Magazin'e konuk oldu. Trabzonspor yenilgisi sonrası, özellikle kadro seçiminden dolayı camianın hedefi haline gelen, sabırları taşıran İtalyan teknik adam, çarşamba günü oynanacak Anderlecht maçı öncesi takımın durumunu değerlendirirken takımı yaşadığı zorlu süreçten çıkarmak için çalıştığını söyledi. “Beni buraya takımın futbol tarzını, felsefesini ve oyun konseptini değiştirmem için çağırdılar" diyen İtalyan teknik adam, "Geldiğimden beri bu değişiklikleri yaparken bazı sıkıntılar yaşadık. Beni en çok zorlayan takımı bu süreçten çıkarmak. Galatasaray büyük bir potansiyele sahip. 25 milyon taraftarımız var ve bu bizim en büyük gücümüz” ifadelerini kullandı. Melo ise, Prandelli'ye zaman tanınması gerektiğini söyledi. Semih de Avrupa'da devam edebilmek için kalan iki maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

ALBAYRAK: PRANDELLİ'NİN ARKASINDA DURAMAM!

Diğer yandan Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, katıldığı TV programında gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Prandelli hakkında çarpıcı sözler söyleyen Albayrak, "Şu şartlarda Prandelli'nin arkasında durmam zor. İçim kan ağlıyor. Eski yönetim Prandelli'ye gerçekleştirilemeyecek sözler vermiş. Mukavelesine baksanız kafayı yersiniz. İki gün sonra Avrupa maçımız var, ne olur yapmayın. Sözleşmesinde çok ağır maddeler var. Mancini 1 kuruş para almadan gitmiş" dedi. 

50 milyon Euro'yu veren Muslera'yı alır

Avrupa basınında Sneijder, Semih Kaya ve Muslera gibi oyunculara dev kulüplerden teklif geldiği iddiaları yer alırken, G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat, takımdaki hiçbir futbolcuya henüz resmi bir teklif gelmediğini dile getirdi. Kulübün mali sıkıntısına rağmen herhangi bir ismi satmayı düşünmediklerini kaydeden Yarsuvat, yine de Uruguaylı kaleci Muslera’ya fiyat biçti. Yarsuvat, “Muslera'ya 50 milyon Pound veya Euro verilirse satılır" derken iyi bir fiyatta satışa onay vereceklerini açık açık dile getirdi. Hedeflerinin 4. yıldız olduğunu ve kadroyu korumak istediklerini söyleyen Başkan Yarsuvat, şu ifadeleri kullandı: “Hiçbir futbolcumuzu satmayı düşünmüyoruz. 4. yıldız dedik, satarsak o yıldızı alamayız. Muslera'ya 50 milyon Pound veya Euro verilirse o zaman satmayı düşünürüm."


Brüksel'de Sneijder zirvesi

Teknik direktör Cesare Prandelli tarafından Trabzonspor maçında yedek bırakılan Wesley Sneijder'in sarı-kırmızılı takımdaki geleceğiyle ilgili Çarşamba günü kritik bir zirve gerçekleşecek. Anderlecht maçı için Belçika'ya gidecek sarı-kırmızılılarda G.Saray yönetimi, oyuncunun menajeri ile bir toplantı gerçekleştirecek. Sneijder'in menajeri, Haziran 2016'ya kadar sözleşmesi olan oyuncusunun yedek kalışını görüşecek. Sneijder'in Prandelli'nin gelecek planlarında yer alıp almadığının sorgulanacağı zirvede kontrat uzatılıp uzatılmaması da görüşülecek. 

#Cesare Prandelli
#Felipe Melo
#Semih Kaya
9 yıl önce