|

BEŞİKTAŞ ERKEN SEÇİME GİDİYOR

Mali Genel Kurul'da eleştirilere cevap veren Beşiktaş Başkanı, "İlk yönetim kurulu toplantısında sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz. El mi yaman, bey mi yaman" dedi; aday olmak isteyenlere çağrıda bulundu

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:24 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş'ta dün derbi dışında mali genel kurul hareketliliği vardı. Siyah-beyazlı kulübün 2014 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısı yaklaşık bin 600 üyenin katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul'da eleştirileri cevaplamak için kürsüye çıkan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şok bir çıkış yaptı ve 'erken seçim' açıklamasında bulundu. "Anladım ki siz seçim istiyorsunuz" ifadesini kullanan Başkan Orman, "Sandığı koyarız ve güven oylamasına gideriz. İlk yönetim kurulu toplantısında sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz. El mi yaman bey mi yaman görürüz" dedi.


Eleştirilerin hiçbirini hak etmediğini kaydeden Orman, şu ifadeleri kullandı: "Biz kimse elini taşın altına koymayınca aday olduk. Stat inşası büyük bir olay olarak bakılırken şimdi küçümseniyor."


"Şampiyonluk kaçtıysa birinci sorumlusu biziz. Bilic'i seçtiysek, biz seçtik. Biz taraftar değil miyiz, uzaydan mı geldik. Biz hiçbir zaman boynumuz bükük durmadık."


"Beşiktaş güllük gülistanlık haldeydi de biz mi kötüye götürdük. Bizi öksüz mü sanıyorsunuz."



Özel hayata girildi salon karıştı


Mali Kongre'de üyelerden Ahmet Gelberi, kürsüde Başkan Fikret Orman'ın özel hayatıyla ilgili "Beşiktaş'ın mağlup olduğu maçtan sonra sayın başkanımızın basına yansıyan bazı fotoğrafları bizler ağlarken..." şeklindeki ifadeleri sonrası ortam bir anda gerildi. Gelberi'nin kürsüden inmesini isteyen bazı üyeler üzerine yürüdü.



Borç 881 milyon TL


Denetim Kurulu raporlarını Denetim Kurulu Üyesi Oğuz Kemal Bulut, kongre üyeleriyle paylaştı ve Beşiktaş'ın 31 Aralık 2014 tarihinde birleştirilmiş borç yükümlülüğünün 881 milyon 558 bin 994 TL olduğunu açıkladı.



Kongrede ölüm...


Kongrede üyelerden Erdal Coşkun Yağdan, kalp krizi geçirdi. Salonda ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırılan Yağdan'ın hayatını kaybettiği açıklandı.



Yönetim ibra edildi


Kongrenin son bölümünde ibra oylaması yapıldı. Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulu, hem mali hem de idari açıdan ibra edildi.




#Beşiktaş
#Fikret Orman
#Mali Genel Kurul
9 yıl önce