|

Beşiktaş galibiyetle başlamak istiyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Yunanistan'ın Asteras takımıyla yarın İstanbul'da karşılaşacak.

Aa
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:58 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş galibiyetle başlamak istiyor
Beşiktaş galibiyetle başlamak istiyor

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Çek hakem Miroslav Zelinka yönetecek. Zelinka'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Ondrej Pelikan ve Jiri Molacek yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak da Krystof Mencl görev alacak.

C Grubu'nun diğer maçında ise Sırbistan'ın Partizan takımı, İngiltere temsilcisi Tottenham Hotspur ile Belgrad'da aynı saatte karşı karşıya gelecek.

Hedef 3 puan

Beşiktaş, Asteras karşısında galip gelerek, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara galibiyetle başlamayı hedefliyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Avrupa kupalarında maç kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu geleneği Asteras karşısında da sürdürmeyi istiyor.

Asteras, Yunan Ligi'nde 10. sırada

Beşiktaş'ın rakibi Asteras, Yunanistan Süper Ligi'nde yaptığı 3 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle 3 puan topladı ve 10. sırada yer aldı.

UEFA Avrupa Ligi macerasına ikinci ön eleme turunda başlayan Yunan ekibi, Finlandiya'nın RoPS takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp, evinde 4-2 kazandı. Üçüncü ön eleme turunda Almanya'nın Mainz takımını saf dışı etmeyi başaran Asteras, deplasmanda 1-0 yenildiği rakibini evinde 3-1 mağlup etti.

Beşiktaş'ın rakibi, play-off eleme turunda ise evinde 2-0 mağlup ettiği İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibine deplasmanda 3-1 yenilmesine rağmen gruplara kalmayı başardı.

Deplasmanda kazanamıyor

Asteras, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde ve Yunanistan Süper Ligi'nde deplasmanlarda oynadığı 5 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Bu 5 karşılaşmanın 4'ünde sahadan mağlubiyetle ayrılan Yunan ekibi, 1 kez berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda RoPS'la 1-1 berabere kalan Asteras, Mainz'a 1-0, Maccabi Tel Aviv'e 3-1 mağlup oldu. Asteras, Yunanistan Süper Ligi'nde ise deplasmanda Giannina'ya 3-1, son olarak da Panionios'a 2-1 yenildi.

Muhtemel 11'ler
Beşiktaş ile Asteras'ın yarınki karşılaşmadaki muhtemel 11'leri şöyle:

Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Franco, Sivok, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Demba Ba.

Asteras: Theodoropoulos, Panteliadis, Sankare, Lluy, Munafo, Usero, Rolle, Zisopoulos, Mazza, Bakasetas, Parra.


10 yıl önce