|

Beşiktaş'ta şaşırtan benzerlik

Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenilen Beşiktaş, ilginç bir şekilde istatistik olarak hem Süper Lig hem UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezonki grafiği yakaladı.

Yeni Şafak
15:08 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:15 - 30/11/2015 Pazartesi
DHA

Beşiktaş, ligdeki konumu ve ortaya koyduğu mücadele ile yine şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olarak ligde yer alıyor.


Ama siyah-beyazlılar 13.hafta itibari ile, hem oynadığı futbol hem de rakamsal istatistikler açısından geçen sezonun neredeyse aynısını yaşıyor. Hatta son iki sezonda içinde bulunduğu futbol ortamında takıma yapılan övgüler ve hemen şampiyon ilan edilmesi bile neredeyse aynı tonlarda.



Zira, geçtiğimiz sezon Slaven Bilic ile ligin ilk devresinde baskılı ve göze çok hoş gelen bir futbol ortaya koyan Siyah-Beyazlılar otoriteler tarafından şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilmiş, fakat sonunu getirmeyince ligi üçüncülükle bitirmişti.



Şenol Güneş yönetiminde yeni bir yapılanma ve yeni bir futbol anlayışını sahaya koymaya çalışan Beşiktaşlı futbolcular tıpkı geçtiğimiz sezonun ilk devresinde olduğu gibi hem camia, hem basın, hem de otoriteler tarafından tüm övgüleri üzerinde hemen topladı ve şampiyonluğun bir numaralı adayı olarak gösterilmeye başlandı.



'İlk 13 hafta geçen sezonun kopyası gibi'

Yani bu sezon Beşiktaş'ın ligin ilk 13 haftası itibari ile geçen sezon ilk devrede yaşadığı futbol ortamı arasında çok büyük bir fark yok.



Teknik direktör değişikliği, oyuncu transferleri, takımın uygulamaya çalıştığı futbol anlayışı değişse de Beşiktaş'ın şu an yaşadığı futbol ortamı ve 13.haftada yakaladığı rakamsal istatistikler geçen sezonki grafiğin neredeyse aynısı. Geçen sezonun 13.haftasını 9 galibiyet 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik ve 29 puanla kapatan siyah-beyazlılar, içinde bulunduğumuz sezonun 13. haftasını, yine 9 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile yine 29 puanla kapattı.



Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde de 5.hafta itibari ile geçen sezonki aynı grafiğe ulaştı. 5.haftası geçilen UEFA Avrupa Liginde 2 galibiyet ve 3 beraberlik ile 9 puan toplayan siyah-beyazlılar, geçen sezon da 5.maçlar sonunda 2 galibiyet ve 3 beraberlikle 9 puanda bulunuyordu. Üstelik bu sezon iki maçta sadece Skenderbeu'yu yenen Beşiktaş geçen sezon aynı istatistikte 2 galibiyeti Partizan'a karşı almıştı.



İki sezon arasında küçük farklar ve derbi galibiyeti

13.hafta itibari ile her iki sezonda oynanan maç, galibiyet, beraberlik,mağlubiyet ve puan rakamlarında aynı istatistikleri yakalayan Beşiktaş'ta, geçen sezonla bu sezon arasında bazı farklar da yok değil.



Geçen sezon 13.haftada attığı 20, yediği 11 gol sonrası 9 averajı olan Siyah-Beyazlılar bu sezon 13 haftada, attığı 30 yediği,14 gol sonrası 16 averaj yakaladı.



Avrupa Ligi'nde ise geçen sezon ilk 5 maçta 10 gol atıp 5 gol yiyen Beşiktaş bu sezon 5 maçta 6 gol atıp 3 gol yedi.


İki sezon arasındaki farklara gösterilecek en büyük örnek ise 2 sezondur derbi kazanamayan siyah-beyazlıların 6.haftada Fenerbahçe'ye karşı aldığı 3-2'lik galibiyet olarak göze çarpıyor.

#beşiktaş
#süper lig
#uefa
#şenol güneş
8 yıl önce
default-profile-img