|

Beşiktaş'tan flaş karar!

Kasımpaşaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın 30.dakikasında spor tarihine geçecek bir olay yaşandı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR / aa
00:00 - 15/12/2013 Pazar
Güncelleme: 19:41 - 15/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş'tan flaş karar!
Beşiktaş'tan flaş karar!

Karşılaşmanın 30.dakikasında Beşiktaş Almeida ile gole çok yaklaştı. Almeida'nın ceza sahasına girdiği anda hafızalardan silinmeyecek bir pozisyon yaşandı.

Kasımpaşa'nın yıldız stoperi Donk, taca dışına çıkan topu eliyle tuttu. Beşiktaş hızlı hücumla topu oyuna sokunca, Portekizli golcü Almeida bir anda ceza sahası içerisinde boş kaldı. Almeida'nın ceza sahasında boş pozisyonda kaldığını gören Donk, elinde tuttuğu topu Almeida'nın sürdüğü topun üzerine attı. Belçikalı stoper Özgür Yankaya tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

İPTAL GELECEK Mİ?

Beşiktaş yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Kavalcı, Kasımpaşa maçındaki olayların 2004'te 6 kırmızı kartın çıktığı maça benzediğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu, Kasımpaşa karşılaşmasında kural ihlali olduğu gerekçesiyle maçın tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracak.

Siyah-beyazlıların, maçın 29. dakikasında Kasımpaşalı futbolcu Donk'un elindeki ikinci topu gole giden Almeida'nın ayağındaki topa atması ve maçın bu pozisyon sonrası hava atışıyla başlamasının kural hatası olduğu gerekçesiyle başvuruda bulunacağı öğrenildi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, sahalarda ender görülen bir olay yaşadıklarını ifade ederek, "Kasımpaşalı futbolcunun elinde, top en az 15 saniye kaldı. Görüntülerde hakem onun yanında. Almeida gole giderken topu atıyor, direkt kırmızı kart olması gerekirken, hakem sarı kart gösteriyor ve hava atışıyla başlıyor. Pozisyonu, ne şekilde değerlendirdi, bilmiyoruz. İtirazımızı yapacağız. 119. maddeye göre itirazda bulunacağız" diye konuştu.

Maçın ilk yarısının 1-0 lehlerine bittiğini anlatan Kavalcı, "İkinci yarıda sanki 2004'teki olayı yaşadık. Taç atışları 10 metre ileriden kullanılıyor. Fauller hep Kasımpaşa lehine verildi. Böyle hakemleri, bizim maçımıza vermesinler. Olacak şey değil. Bir takımla bu kadar oynanmaz" dedi.

Kavalcı, sahaya giren taraftarla ilgili bir soruya, "Biz misafir takımız, ev sahibi Kasımpaşa ve saha onların sorumluluğunda. Atatürk Olimpiyat Stadı bizim sorumluluğumuzdaydı, sahaya seyircimiz girdi ve 4 maç seyircisiz oynama cezası verdiler. Taraftar nereden geldi bilmiyorum. Biz misafiriz, sorumluluk Kasımpaşa Kulübü'nündür" diye yanıt verdi.

Fernandes'in taraftarlara karşı hareket yaptığının belirtilmesi üzerine Kavalcı, "O hareketi görmedim. Öyle bir hareket olmuşsa hoş değildir. Fernandes bizim futbolcumuz, taraftar bizim taraftarımız, yönetim olarak toplanırız ne gerekiyorsa yaparız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.bjkgazetesi.com/haber/8964/besiktas-yonetimi-isyanda-2004-gibi#ixzz2naH9ILBn

Follow us: @bjkgazetesi on Twitter | bjkgazetesicom on Facebook

Daha önceki örneklerde ne olmuştu?

Geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi'nde Ajax ile Alkmaar arasındaki karşılaşmada bir taraftar sahaya atlamış ve Alkmaar kalecisi Esteban'a saldırmıştı. Maç bu olayın ardından maç yarıda kalmış ve taraftarı tekmeleyen kaleci kırmızı kart almıştı. Görüntülerin incelenmesinin ardından görüntüler incelenmiş, taraftar 6 ay hapse çarptırılmış. Kaleci Esteban'ın cezası ise kaldırılmıştı.

10 yıl önce