|

Bilal Erdoğan 'Ya Hak' diyerek hedefi vurdu

Türkoğlu ilçesinde, 1. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen okçuluk müsabakaları devam ediyor. Festival kapsamında düzenlenen müsabakalara konuk olan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, okçu kıyafetini giydikten sonra "Ya Hak" diyerek yaptığı ok atışıyla hedefi vurdu.

Yeni Şafak
16:24 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 16:43 - 31/05/2015 Pazar
AA

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Beyoğlu Mahallesi'nde düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, "Bizim güzel günlerimizde bizi biz yapan, bizi tanımlayan bizim kimliğimizi oluşturan bizim karakterimizi şahsiyetimizi oluşturan şeyleri yeniden hatırlıyoruz" dedi.



Oyunların hayat ve kimliğin provası olduğuna dikkati çeken Ünal, "Çocuk oyun oynarken aslında kendi kimliğini inşa eder. İnsan belli spor etkinliklerini yerine getirirken kendi karakterini kendi şahsiyetini yeniden yeniden hatırlar" dedi.



Tozkoparan, kemankeş, kabza, temren gibi kavramları barındıran geleneksel Türk okçuluğunda aslında yayın ipinin çekilmesiyle ortaya çıkan çilenin, insanın nefsini terbiye etmesi anlamına geldiğini vurgulayan Ünal, "O spor dediğimiz şeyin aslında insanın kendisini gerçekleştirmesi olduğu gerçeği ortaya çıkar" diye konuştu.



"Osmanlı'da da kemankeşler çok popülerdir"

Ünal, Osmanlı'da kemankeşlerin çok zarif ve estetik sahibi insanlar olduğuna işaret ederek, "Onlar, o günün aslında bir nevi ikonlarıdır. Çünkü bugün, nasıl sporcular, futbolcular toplum tarafından çok popüler bulunuyor, Osmanlı'da da kemankeşler çok popülerdir. İsimlerine keman taşları dikilir" ifadesini kullandı.



Ünal, toplumun örnek aldığı kemankeşin bir dergahta nefsini terbiye edip, yaptığı iş üzerinden kendini gerçekleştirdiğinde aslında toplumu inşa ettiğini belirterek, oyunları düzenleyenlere teşekkür etti.



Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ise; geleneksel spor dallarından okçuluk, cirit, gökbörü ve diğer oyunların spor olmaktan öte birer anlamlarının olduğunu belirtti.



Türkiye'nin batı taklidi ve Avrupa kopyası bir ülke olarak inşa edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "2023, 2053 ve 2071'in Türkiyesi eğer bölgesinde ve dünyada dik duruşun sembolü, zulüm ile mücadelenin simgesi ve bütün mazlumların sahibi olacak bir ülke olacaksa, bu, kendi tarihiyle, gelenekleriyle, dili ve kültürüyle, sporuyla, mimarisiyle, müziğiyle, kıyafetiyle ve her şeyiyle özgün bir Türkiye olmak zorundadır" diye konuştu.



"Bir ok atan gencimiz oku atarken 'Ya Hak' diyecek"

Erdoğan, 2053'ün Türkiyesini kuracak gençleri yetiştirirken kendi spor, gelenek ve adetlerinden gelen kültürel zenginliklerle yetiştirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Erdoğan, bu tür etkinliklerin çok büyük önemi olduğunu bildirdi.



Bugün gençlerin futbol, basketbol, voleybol gibi sporlara ilgi gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:



"Bir ok atan gencimiz oku atarken 'Ya Hak' diyecek. Ya Hak derken kendisini yaratan bu dünyaya kulluk için gönderilen Allahını düşünecek. Rabbini düşünecek. Rabbini düşünürken terbiyeyi düşünecek. Rabbinin rızasını kazanarak nasıl yetişirim, nasıl gelişirim bunu düşünecek. Ya Hak derken adaleti düşünecek, doğruluğu düşünecek. Dosdoğru olmayı düşünecek. İşte onun için bu geleneksel sporlarımız, birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur. İnşallah bu tür etkinlikleri artırarak, gençlerimize bu geleneksel sporlarımızı tanıtarak bunlarla zaman geçirmelerini teşvik ederek, bu yoldan inşallah 2053 ve 2071'i kuracak gençliğimizi yetiştireceğiz."



Kaymakam Serdar Kartal ve Belediye Başkanı Osman Okumuş'un selamlama konuşması yaptığı kaymakamlık, belediye ve Avasım Derneği ortaklaşa organize ettiği müsabakalarda, sporcular, sabit ve uzaklaşan puta koşusu, menzil, atlı okçuluk, cirit ve gökbörü kategorilerinde gösteri sundu.



Müsabakalarda Erdoğan, okçuluk kıyafetini giyip "Ya Hak" diyerek attığı okla hedefi vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'ın da ok attığı etkinlikte, Erdoğan'a, Avasım Derneği tarafından ok takımı hediye edildi.





#bilal erdoğan
#1. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali
#AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal
9 yıl önce