|

Bilardo için öğretmenliği bıraktı

Milli bilardocu Gülşen Degener, bilardo sporu için İngilizce öğretmenliğini bıraktığını söyledi.

İha
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 19:08 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bilardo için öğretmenliği bıraktı
Bilardo için öğretmenliği bıraktı

Türkiye''de ilk defa 24-26 Ekim tarihleri arasında Sinop''ta yapılacak Dünya Bayanlar Üç Bant Bilardo Şampiyonası'na katılmak için Sinop''a gelen milli bilardocu Gülşen Degener, hem bilardo sporu hem de kendisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Degener şunları söyledi: ''Aslında ben İngilizce öğretmeniyim fakat 12 sene önce mesleğimi bırakarak bilardoyu tercih ettim. Şimdi profesyonel olarak bilardo oynuyorum. Bilardoya yıllar önce Bursa''da üniversitenin kafesinde başladım. Fakat çok kısa zaman içerisinde çok sevdim ve herkes gibi dersleri kırarak bilardo oynamaya başladım. Semih Saygıner''in üç bant oynadığını duydum. Onun oynadığı salona gittim ve öğrenmek istediğimi söyledim çünkü bu spor beni gerçekten ilk andan itibaren cezbetti. Sınavlardan önce rahatlamak için bilardo oynardım. Topların sesi güzel bir müzik eşliğinde, topları birbirine çarptırarak kafamı toparlıyordum. Bilardo insanın kendisini disipline edebileceği spor dallarından belki de en önemlisi çünkü tamamen bir kombinasyon yani beyninizde düşündüğünüz şeyler bir akım şeklinde kolunuza, kolunuzda ıstakaya ve oradan da toplara geçer. Bunlardan her hangi birinde aksaklık olduğunda sayıya ulaşamazsınız. O açıdan gerçekten kendinizi hem fiziksel hem de psikolojik yönden çok iyi kontrol edebilmeyi öğretir bu spor. Bilardo çok şık ve asil bir spordur, estetik bir spordur aynı zamanda. Bir bayana bilardo oynamak çok yakışıyor diye düşünüyorum. Sonuçta fiziksel güce dayalı bir spor değil.''

24-25-26 Ekim tarihlerinde Sinop''ta yapılacak olan Bayanlar Dünya Şampiyonası''na özellikle bayan seyircileri davet eden ve destek isteyen Gülşen Degener, ''Orada bulunup bizlere destek olurlarsa, bayanların da sevgisi görünürse çok mutlu oluruz'' diye konuştu.

Milli sporcu Gülşen Degener''in 2001-2006-2008 yıllarında Dünya üçüncülüğü, 2005-2009-2011 yıllarında Avrupa üçüncülüğü dereceleri ve dokuz yıldır üst üstte Türkiye birinciliği bulunuyor. Degener, dünyada bir ilki gerçekleştirerek dünyanın yedi farklı ülkesinden bayan sporcuları bir araya getirerek bir takım kurdu.

9 yıl önce