|

Bilic: Olumlu bir sonuç

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 3-3 biten Akhisar Belediye maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Aa
00:00 - 26/10/2013 Saturday
Güncelleme: 21:18 - 26/10/2013 Saturday
Yeni Şafak
Bilic: Olumlu bir sonuç
Bilic: Olumlu bir sonuç

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'la 3-3 berabere kalan Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, "3-3'ten sonra kazanmaya yakın olan bizdik ama fırsatları değerlendiremedik" dedi.

Bilic, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, iki takımın oyuncuları tebrik ederek, tüm oyuncuların katkısıyla harika bir karşılaşmanın oynandığını söyledi. Tarafsız futbol seyircileri için sezonun şu ana kadar oynanan iyi maçın ortaya çıktığını belirten Bilic, şöyle konuştu:

"3-1 geriye düştüğümüz zorlu bir deplasmanda 3-3 berabere kalmamız aslında olumlu bir sonuç olarak değerlendirilebilir. Mutsuz değiliz, tehlikeli ve evinde 4 maçtır kaybetmeyen bir rakibe karşı oynadık. 1-0 öne geçtikten sonra birçok taktiksel hata yaptık ve 3-1 geriye düştük. Daha sonra direnç gösterdik ve beraberliği yakaladık. 3-3'ten sonra kazanmaya yakın olan bizdik ama fırsatları değerlendiremedik. Maçı olumlu değerlendiriyorum. Oyunun bir çok tarafında iyi olan bizdik, bundan sonra da kazanan taraf olmak için çalışmaya devam edeceğiz."

Bilic, Oğuzhan Özyakup'un harika bir oyun çıkardığına değinerek, "Rahatsızlığı ve sakatlığı olan 7-8 oyuncu arasındaki 'Ozzy', maça çıktı ve çok iyi performans gösterdi. Dönmesi çok iyiydi. Atiba da son 2 haftadır düzenli antrenman yapamıyordu, onun dönüşü de çok önemli" ifadesini kullandı.

Çaykur Rizespor maçındaki performansın hatırlatılması üzerine Bilic, o maçın atmosferinin takıma olumsuz etkisi olduğunu ancak o müsabakada da çok kötü olmadıklarını söyledi. Bilic, Atiba ve Sivok'un ilk 11'in çok değerli parçaları olduğunu belirterek, "Maçı bize getirecek 1-2 oyuncunun katkısına çok ihtiyacımız oluyor, bunları kullanamadığımız durumlarla da başetmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bilic, Fernandes'in maç içinde yeterince sorumluluk aldığını dile getirerek, "Fernandes, çok büyük ve saygıdeğer bir oyuncu. Benim istediklerimi harfiyen yerine getirmeye çalışıyor. Zaten her tehlikeli atağımızda Fernandes'in katkısı var" dedi.

İyi bir yolda olduklarını vurgulayan Bilic, şunları söyledi:

"Sezona uçarcasına başlamıştık. Her maçı kazanmanız neredeyse imkansız, 9 maçın birçok bölümünde kazanana yakın taraftaydık. Süper Lig, çok zor bir lig. İyi rakiplere karşı mücadele ediyoruz. Bütün maçlarda rakiplerimize üstün olarak oynamaya çalışıyoruz. İniş çıkışlar olabilir ama iyi yolda olduğumuza inanıyorum. Ancak Galatasaray derbisinden sonra aldığımız cezalar bizi çok etkiledi. Bunlar hakkında konuşmamamız futbola odaklanmak istememiz. Ne kulüp ne de ben cezaları hak ettik. Cezalar bizi olumsuz etkiledi."

Bilic, Olcay Şahan ve Almeida'nın bugün sadece gol atmakla kalmadığını belirterek, "Beşiktaş'ın hücum hattında oynuyorsanız beklentiler vardır, eleştiriler de sert ve acımasız olur. Kimsenin yeri garanti değil ilk 11'de. Almeida, gol atmakla kalmadı, hücum yollarındaki bağlantıları çok iyi kurguladı, Türkiye liginde ondan fazla gol atan oyuncu sayısı çok az. Almeida'yı eleştiriyorsunuz, peki değer oyuncuları neden eleştirmiyorsunuz?" değerlendirmesinde bulundu.

İlk defa bu kadar ceza aldığını kaydeden Bilic, "Cezalı olduğunuzda hafta içinde oyuncularla vakit geçiriyorsunuz ama maçı tayin edebilecek anlarda maç öncesinde, maç ortasında, yedek kulübesinde oyuna müdahale edemiyorsunuz. Futbolcular varlığınızı hissetmiyor ve olumsuz etkileniyor. Neyse ki ceza bitti ve ben de döndüm" dedi.

- Futbolcular

Beşiktaşlı oyuncu Motta da maça iyi başladıklarını ve ilk golü bulduklarını, ancak çok kısa sürede kalelerinde 3 gol gördüklerini söyledi. Bu 3 golün takımı çok etkilediğini belirten Motta, "Gardımız düştü ancak daha sonra toparlandık ve beraberliği yakaladık. 4. golü de bulabilirdik, bunun için pozisyon da bulduk. Bu dönüşten dolayı takımı tebrik etmemiz lazım" dedi.

Atiba Hutchinson ise genel olarak hücum futbolu oynayan iki takımın mücadelesinde bol pozisyon olduğunu ve çok gol izlendiğini söyledi. Kendileri için kötü olanın müsabakadan 1 puan almaları olduğunu kaydeden Hutchinson, "Yapmamız gereken bundan sonaki maçları kazanmak" diye konuştu.

Hutchinson, sakatlığının ardından kendini gayet iyi hissettiğini belirterek, "Bu hafta içinde iyi idmanlar çıkarıp, daha hazır hale gelmek, takım için her zaman elimden geleni yapmak istiyorum" ifadesini kullandı.


10 years ago