|

Bilic'in istediği oyuncu

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Hamburglu futbolcu Tolgay Arslan ile ilgilendiklerini ve bunu saklamaya gerek duymadığını söyledi.

13:34 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:39 - 24/01/2015 Cumartesi
IHA
Antalya Side’de kamp hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, Gençlerbirliği maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transferler, yabancı sınırlaması ve kamp değerlendirmesini de yapan deneyimli antrenör, gayet iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, fiziksel anlamda toparlanmak için iyi bir dönem olduğunu söyledi.


SOSA’NIN SON DURUMU


Sakatlanan Arjantinli futbolcu Jose Sosa’nın sağlık durumu ile ilgili gelen bir soru üzerine Slaven Bilic, “Burada yaptığımız taktik konuşmalar aslına bakarsınız antrenmanlara nazaran daha önemli yer tuttu. Dün akşam bir sakatlık yaşadı Sosa. Antrenmanı normal bir şekilde devam ettiriyordu. Sonra yanıma geldi, belinde ağrı olduğunu söyledi. Bu sabah da doktorla görüştüm, kesin bir ifade kullanamam ama yine de dikkatli olmamız gerekiyor. Sakatlığı Pazartesi oynamasına engel derecede değil. Bunun tartışmasını yapmanın bir anlamı yok” yanıtını verdi.


Bilic, transfer çalışmalarından da memnuniyetini dile getirerek, “Aldığımız oyuncuların hepsi listemizdeydi. İyi oyuncular, kaliteli oyuncular. Scout ekibimizle yaptığımız ortak çalışmanın ürünü bu transferler. Bazı pozisyonları nitelik ve nicelik olarak geliştirmemiz gerekiyordu. Bu yüzden transferler önemli” dedi.


TOLGAY ARSLAN TRANSFERİNDE SON DURUM


Son 1 haftadır Beşiktaş’ın transfer gündeminde olan Tolgay Arslan hakkında ise Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, şu şekilde konuştu:


“Tolgay ilgilendiğimiz bir oyuncu, Türk bir oyuncu. Saklamanın anlamı yok. Dünyanın en iyi liglerinden birinde kendisini göstermiş bir oyuncu. Bitmiş bir şey yok ancak transferde olumlu bir şekilde ilerliyoruz. Bazılarınız bu transferlerden sonra şunu söylemişsinizdir; ‘Bu oyuncular büyük isimler değiller.’ Burada şöyle bir nokta var. Transfer ettiğimiz oyuncular, bizi çok daha sağlam noktaya getirecek isimler. Sezon başında kupa ve Avrupa'dan çok yoğun bir takvimimiz vardı. Bazı oyuncularımızı doğal olmayan pozisyonlarında oynattık. Bunların acısını Türkiye Kupası'nda çektik. Ligin ikinci yarısının değerlendirmemiz gerekirse 21 Ocak ile 22 Mart arasında 17 maç oynayacağız. Ve kadroyu genişletmemiz gerekiyordu. Şuan elimizde yüksek kaliteye sahip bir oyuncu grubu var.”


MALİ KRİTERLER VE TRANSFER


Hırvat teknik adam açıklamalarının devamında transfer ve transferle doğru orantıda olan mali kriterler hakkında ise, “Büyük bir isme sahip 1-2 oyuncu transfer etmek istiyorduk. Hedeflediklerimiz büyük fark oluşturacak oyunculardı. Ancak mali koşullarımızı da göz ardı edemeyiz. Yöneticilerimiz bu konuda çok iyi çalışıyor. Hem stat yapmak, hem borç ödemek hem de A takıma transfer yapmak çok zor. İsmi olan oyuncuları transfer etmemek, bu durumla alakalı bir üzüntü duyduğumuz anlamına gelmez" yorumunu yaptı.


YABANCI KURALI


Yabancı kuralı ile ilgili de önemli noktalara değinen Bilic, “Yabancı kuralı bizim için şok oldu. Ama şikayet etmenin anlamı yok. Bir an önce buna uyum sağlamamız gerekiyor. Bu sadece bizim için değil, tüm kulüpler için geçerli. Kuralın değişmesiyle yepyeni bir durum çıktı karşımıza. TFF böyle bir karar aldı, buna ayak uydurmamız gerekiyor. Milli Takım’a ne gibi bir etkisi olur derseniz, birçok artı ve eksi yönü var bu konunun. Net bir şey söyleyemem ancak biz planlarımızı yeni kurala göre kurgulayacağız. Beşiktaş olarak bizim de planlarımız var. Kuralın uzun vadede ülke futboluna nasıl bir katkısı olacak hep birlikte göreceğiz” açıklamasını yaptı.


KONTRATI BİTECEK FUTBOLCULAR…


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sezon sonu kontratı sona erecek olan futbolcular hakkında ise, “Geçen sezon ve bu sezon bu durumla karşı karşıya kaldık. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncularımız oldu. Bu durum oyuncular için iyi oluyor, daha rahat oluyorlar. Kulüpler için ise belli zorluklar oluşturuyor. Sivok'la başlayalım. Onun 7. yılı. Çok büyük katkıları oldu bize. Ama kendisi ne yazık ki sakat. Atiba ve Mustafa'ya gelince, ikisi de kadroda tutmak istediğimiz oyuncular. Bazı koşullar gerçekleştirildiği takdirde kalmak istiyorlar. Atiba'nın sözleşme yenilemede isteksiz olduğu doğru değil” diyerek sözlerini sonlandırdı.
#Slaven Bilic
#Hamburglu
#Tolgay Arslan
9 yıl önce