|

Bilic'ten penaltı itirafı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor'u 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hak ederek kazandıklarını ifade etti. Hırvat çalıştırıcı, kazandıkları penaltı için 'Açık diyemem, bize karşı böyle bir karar verilse mutlu olmam' dedi.

Yeni Şafak
20:46 - 15/02/2015 Pazar
Güncelleme: 18:51 - 15/02/2015 Pazar
DHA

Hırvat çalıştırıcı yaptığı açıklamada, "Çok iyi hücum eden ve formda olan iki takım karşılaştı. Bizim için harika bir galibiyet oldu. Maç çok iyiydi. İkinci yarının ilk bölümünde zorlandık, sonra yaptığımız değişikliklerle hakimiyeti yeniden ele geçirdik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyunu 2-2'ye getiren gol ofsayttı, ikinci golden sonra pes etmedik. Çok değerli bir üç puan aldık" dedi.


'Temas var, Kerim de bunu kullandı'

Bilic, karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ve tartışmalı pozisyonlarla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:"Maç 2-2 bitseydi görüşlerim farklı olabilirdi. Tartışılan 3 pozisyon var. Tartışmalı 3 pozisyon var, bunlardan ikisi aleyhimize. Hakemlerin mesleğini icra etme konusunda Türkiye'den zoru yok. Pozisyonlar günlerce uzun uzun tartışılıyor, burada bu mesleği icra etmek, gerçekten zor. Abitoğlu, bu kadar yoğun geçen maçta genel olarak iyi maç yönetti. İlk pozisyon Fernandao'nundu. Tartışmalı değil, açık kırmızı karttı, topa girme niyeti yoktu. Bursaspor'un attığı ikinci gol ofsayttı. Fernandao topa dokunmuyor ama aktif bölge içinde. Kazandığımız penaltı için 'açık' diyemem. Kerim'e bir temas var. Bize karşı böyle bir karar verilse mutlu olmam. Ancak rakipten bir temas var, hakem uydurmuyor, Kerim de bunu kullanıyor."

'Gandhi değilim'

"Eğer Kerim'in pozisyonunun penaltı olmasına inanmasanız, hakemi uyarır mıydınız?" sorusu üzerine de Slaven Bilic, "Söylemezdim. Sezon başından beri 10-20 pozisyondan bahsedersek, hakem hatalarının yüzde 80'i bizim aleyhimize. Eğer diğer teknik adamlar, bunu yapsalardı ben de yapardım. Mahatma Gandhi değilim" dedi.

Hakem Abitoğlu hakkında yorumda da bulunan Hırvat teknik adam, "Benim için hakemle ilgili fark oluşturan bir nokta var. Bu hatalar oyunu, oyuncular, teknik adamlar hata yapabiliyor. Bu akşamki hakem, hata yapsa da bunu kasıtlı yapmadığını hissettirebiliyor. Bence bu önemli" dedi.

#Slaven Biliç
#Mustafa Kamil Abitoğlu
#Bursaspor
#Beşiktaş
9 yıl önce