|

BİR ADIM ÖTEDE

Yasin’in bireysel çabasıyla 11. dakikada öne geçen G.Saray, daha sonra ecel terleri döktü. Demba Ba ile yüklenen Kartal, bir topta direği, birkaç pozisyonda da kaleci Muslera’yı geçemedi; 80’de Sneijder son sözü söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Lider Galatasaray ile şampiyonluğa geçen hafta havlu atan Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği maçta sevinen sarı-kırmızılılar olurken Cimbom 4. yıldızdan sadece 1 puan uzaklıkta: 2-0. Maça hızlı ve baskılı başlayan G.Saray, 11. dakikada golü buldu. Orta alanda topu alan Yasin, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı ancak Günay topu tokatladı. Dönen topa da sahip olan Yasin, takımını öne geçiren golü attı: 1-0. Beşiktaş ise 19. dakikada rakibine cevap vermek istedi ancak direğe takıldı. Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Demba Ba'nın vuruşu direkten döndü. 32'de Telles'in sol kanattan açtığı ortaya kimse dokunamazken, Yasin'in önünde kaldı. Yasin'in bekletmeden yaptığı vuruşta top auta gitti. 49'da Oğuzhan'ın pasında ceza sahası içerisinde topa sahip olan Demba Ba, topu havalandırdı. Kendine boşluk açan Senegalli futbolcu, kaleye 4 metre uzaklıktan topu ıskaladı. 53'de Melo topu auta çıkarmaya çalışırken, Demba Ba topa dokundu ve Oğuzhan'ın önünde kaldı. Genç oyuncunun şutunda Muslera gole izin vermedi. 58'de ceza sahası dışında sırtı dönük top alan Demba Ba'nın şutunda Muslera iki hamlede topa sahip oldu. 80. dakikada ceza sahası yayı üzerinde topu önünde bulan Sneijder'in sol ayağıyla vurduğu sert şutla topu filelere göndererek derbinin skorunu belirledi: 2-0.



F.Bahçe'nin maçıyla işimiz yok


Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, derbi galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın kendilerinden daha iyi oynadığını kabul etti. Genç teknik adam, “Şükürler olsun kazandık. Kaldı 1 maçımız. Bu maçı da kazanarak şampiyonluğu dolasıyla kutluyoruz. Biz kendi maçlarımız üzerinden hesap yaptık, Fenerbahçe'nin maçı bizi ilgilendirmiyor, F.Bahçe'nin maçıyla işimiz yok. Önümüzde 1 maç var ve kazanarak şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Hamzaoğlu, Burak'ın tepkisi için "Ben bunları hoşgörü ile karşılarım. Devam etmediği sürece sıkıntı yok. Zaten sarılıp galibiyeti kutladık" dedi.



3. yıldızı da böyle takmıştı


G.Saray, Beşiktaş maçıyla müthiş bir seri yakaladı. Ligde 19 Nisan'da deplasmanda aldığı 2-1'lik Trabzonspor yenilgisi ardından sarı-kırmızılılar, üst üste kazandığı 6 karşılaşmada kalesini gole kapattı. 2001-2002 sezonunda son 7 maçı gol yemeden kapatan Galatasaray, 15. şampiyonluğu ve 3. yıldızı elde etmişti.



Burak'tan şok tepki!


G.Saray'da oyuncu değişikliklerinde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na verilen tepkiler bitmiyor. Mersin İdmanyurdu maçında Emre Çolak'tan sonra dün de Burak Yılmaz, hocasına sitemde bulundu. Oyundan alınmasına tepki gösteren golcü oyuncu, hocasının uzattığı eli iterek yedek kulübesine yöneldi.



Yasin: İnşallah F.Bahçe kaybeder


Beşiktaş karşısında ilk golü kaydeden Yasin, en iyi oyunlarını oynamadıklarını ancak kazanmayı başardıklarını söyledi. Golünü ailesine armağan eden yıldız futbolcu, “Umarım F.Bahçe, puan kaybeder ve 1 hafta önce şampiyon oluruz. Benim ilk şampiyonluğum olacak. Türkiye Kupası'nı da istiyoruz. Umarım Allah bize bunu nasip eder” dedi.



Bilic resmen açıkladı Seneye devam etmeyeceğim


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray yenilgisi sonrası basın toplantısında vedayı resmen açıkladı. Hırvat teknik adam, “Yönetimle bir toplantı yaptık. Önümüzdeki sezon Beşiktaş teknik direktörü olarak devam etmeyeceğim” açıklamasını yaptı. Bilic, “Tüm sorumluluğu alıyorum. İki sezondur şampiyon olamıyoruz. Suç tamamen benimdir” değerlendirmesinde bulundu.



Türkiye'nin en iyi takımını yendik


G.Saray'ın Brezilyalı yıldızı Melo, Beşiktaş'a övgüler yağdırdı. İlk yarıdaki maç sonunda “Türkiye'nin en iyi takımına karşı kazandık” dediğini hatırlatan Melo, “Hala aynı şeyi düşünüyorum. Ancak matematiksel olarak henüz bitmedi. F.Bahçe maçında istediğimiz sonuç çıkarsa kutlama yapabiliriz. Şu an ayağımız yere sağlam basmalı” dedi.



Yasaman: Artık şampiyonuz!


G.Saray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Beşiktaş galibiyeti sonrası şampiyonluk ihtimalini yükselten ifadeler kullandı. “Camia olarak şampiyonluğa inanmıştık. Baştan inanmak çok önemlidir” diyen Yasaman, “Bir aksilik olmazsa artık şampiyonuz. Belki de yarın akşam (bu akşam) lig yarışı sona erebilir” diye konuştu.



Arena'da sezon rekoru


Beşiktaş karşısında tüm sezona bedel bir derbiye çıkan G.Saray'da TT Arena, tarihi günlerinden birini yaşadı. Yaklaşık 150 bin bilet talebinin yapıldığı derbiyi dün 47 bin 800 taraftar izledi. Sezonun ilk yarısında G.Saray ile F.Bahçe arasındaki derbiyi 37 bin 598 kişi izlemişti.



Herkes rütbesini bilecek


Derbi maçı öncesi Galatasaray taraftarlar ıkoreografi şov yaptı. Maç öncesinde takımlar sahaya, Kenan Doğulu'nun "Rütbeni bilecen" şarkısı ile çıktı. Yapılan koreografide ise, "Herkes rütbesini bilecek, G.Saray karşısında önünü ilikleyecek" mesajı paylaşıldı.





#Galatasaray
#Beşiktaş
#Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu
9 yıl önce