|

Saffet Sancaklı'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya dava

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Beyaz Tv'de futbol yorumculuğu yapan Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklarla ilgili kullandığı çirkin ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
14:56 - 21/11/2017 Salı
Güncelleme: 16:36 - 21/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Saffet Sancaklı TBMM'de yaptığı toplantıda, Boşnaklara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı hakkında çok ağır ifadeler kullandı.
Saffet Sancaklı TBMM'de yaptığı toplantıda, Boşnaklara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı hakkında çok ağır ifadeler kullandı.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklarla ilgili hakarete varan çirkin ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını TBMM'de yaptığı toplantıyla açıkladı.

Saffet Sancaklı'nın basın toplantısındaki ifadeleri:

  • Etnik ve inanç farklılığı gözetmeksizin Türk milleti başta olmak üzere tüm insanlığa karşı suç işlemiştir. Ekmeğine ve millete saygısı olmayan, özürü kabahatinden büyük olan, adını anmayı ar kabul edeceğim şahıs gibi şarlatanları TV ve gazetelerde görmeyi Türk milleti hak etmiyor. Ailecek devlet imkanlarından nemalanarak milletin değerlerine hakaret etmeyi marifet zanneden kendini bilmezlere milletten kazandıkları ile millete küfür edilemeyeceğini hatırlatmak gerekmektedir. MHP olarak milleti bütün olarak referans aldığımız için ırkçılığa, demokrasiyi referans aldığımız için de faşizme karşıyız. Ahlak, şerefin ve toplumun ölçüsüdür. Ölçüyü yitirmiş olan adı gereksiz şahıs elbette ahlak çizgisine çekilecektir. Bu konu sadece Boşnakları ilgilendiren bir konu asla değildir. Neymiş alkol almış ne yaptığını, ne konuştuğunu bilmiyormuş. Doğruysa bu daha vahimdir. Milyonlarca izleyiciye saygısı olan alkollü ekrana çıkmaz. Ekmeğine saygısı olan işini ve milletini velinimet bilir, besmeleyle işine başlar. Tüm yazılı ve görsel medya sahiplerinden ve yöneticilerinden bu şahsı bir daha milletin önüne çıkarmamalarını bekliyoruz. Boşnakların insanlığa mal olmuş Bilge Kralı Aliya İzzetbegoviç’in sözleri ile bitirmek istiyorum: ‘Sloganımız şu; kendinden olanı sev, ötekine saygı göster. Din ahlaktır; onu hayata geçirmek ise terbiyedir. En kötü kombinasyon boş bir ruh ile dolu bir midedir.”

Ertem Şener kovulduğunu açıkladı
  • Programın moderatörü Ertem Şener program açılışında Rasim Ozan Kütahyalı'nın ayrılığını 'Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık.' sözleriyle duyurdu.
Balkan Federasyonları'ndan ortak açıklama
Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı.


#Rasim Ozan Kütahyalı
6 yıl önce