|

Bir daha yaparsan U21'de oynarsın

Oyundan alındıktan sonra İsmail Kartal’a sert tepki gösteren Caner Erkin, maç sonunda özür dilemesine rağmen Başkan Aziz Yıldırım’ın öfkesinden kaçamadı. Yıldırım, “Bu takımın patronu İsmail Kartal, çıkartıyorsa çıkacak; kal diyorsa kalacaksın” şeklindeki sözlerle Caner’in dikkatini çekti

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 25/11/2014 Salı
Diğer
Bursaspor maçının 3. dakikasında yediği goldeki hatası ve bir de sarı kartı olması nedeniyle kenara alınan ancak oyundan çıkışına sinirlenerek hocası İsmail Kartal’a sert tepki veren Caner Erkin’e Başkan Aziz Yıldırım, ağır fırça çekti. Soyunma odasında Genel Sekreter Mahmut Uslu tarafından uyarılan Caner, maç sonunda hocasından, taraftardan özür dilemesine rağmen Başkan Yıldırım’ın öfkesi dinmedi. 

Yıldız futbolcuya sert uyarılarda bulunan Aziz Yıldırım, “Bu takımın patronu İsmail Kartal, takımdaki herkes gibi sen de hocanın kararlarına saygı göstereceksin. Oyundan çıkartıyorsa çıkacak, sahada kal diyorsa kalacaksın. Hocanın kararını sorgulayacak değilsin. Sen sadece sahaya çıkıp ve verilen görevi yapacaksın. Takımda huzuru bozamazsın, saha içinde böyle tepki veremezsin. Bir daha böyle bir hareket yaparsan kadro dışı kalır, U21 Takımı’nda oynarsın. Bu sana son uyarım, kendine çeki düzen ver” ifadelerini kullandı. 

TAKIMIN DİSİPLİNİNİ BOZMANA İZİN VERMEM

Teknik direktör İsmail Kartal’ın da devre arasında Caner’e sitem dolu sözler söylediği öğrenildi. Genç teknik adam, soyunma odasında Caner’e “Bu nasıl kademe anlayışı. Volkan Şen’in golünde senin kademeye girmen lazımdı. Maçtan önce konuşmamıza rağmen saha içindeki gereksiz gerilimin ve hakeme abartılı itirazın nedeniyle sarı kart gördün. Oyuna devam etseydin kırmızı kart görebilirdin. Futbol gerilimli bir oyun, zaman zaman gerilimli davranışlar olabilir. Bunu anlayabilirim ama artık hareketlerini kontrol etmesini bilmelisin. Takım disiplinini kimsenin bozmasına izin vermem. Şimdi olayın sıcağıyla bunu konuşmayalım, sonra konuşuruz” dedi. 

Kesik ve para cezası

Caner Erkin, özür dilemesine rağmen cezasız kurtulamayacak. Caner’in yaptığı hareket nedeniyle teknik direktör İsmail Kartal, tarafından Eskişehir maçında yedek soyundurulması bekleniyor. Hasan Ali’nin oyuna girdikten sonraki performansından memnun olan Kartal, bu oyuncuyu Caner’in yerine sahaya sürecek. Ayrıca F.Bahçe yönetimi, Caner’e 25 bin Euro para cezası da uygulayacak.


F.Bahçe ve Bursa PFDK'lık oldu

F.Bahçe ve Bursaspor Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Buna göre Bursaspor seyircisinin Volkan Demirel'e 'Vatan haini' demesi ve toplu halde küfürleri temsilci raporunda yer aldı. PFDK; Bursa'yı, 'çirkin ve kötü tezahüratı' ve 'saha olayları' nedeniyle, F.Bahçe'yi ise 'saha olayları' nedeniyle kurula sevkine karar verildiğini açıkladı. 


Diego’da yırtık! İki maç yok

Bursaspor maçının 57. dakikasında sakatlanarak kenara gelen Diego Ribas’ın dün MR’ı çekildi. Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, Brezilyalı oyuncunun sol üst ön adalesinde kısmi yırtık ve kanama tespit edildiğini açıkladı. Brezilyalı oyuncunun, ligdeki Eskişehir ve kupadaki Kayseri maçlarını kaçıracağı, bir sonraki hafta oynanacak Sivasspor maçına yetiştirilmeye çalışılacağı kaydedildi. 


2 cm daha dönse ölebilirdi

Bursaspor maçında boynunun üzerine düşen Mehmet Topa, ucuz kurtuldu. Tecrübeli orta saha oyuncusunun boynunun 2 cm daha dönmesi halinde boynunun kırılıp hayatını kaybedebileceği öğrenildi. Ağrılar içinde maça devam eden milli futbolcunun oyuna devam etmesiyle büyük bir risk aldığı da belirtildi.

EVDE DİNLENECEK

Boynunda yumuşak dokuda ödem olan Mehmet Topal’ın evinde dinlenmesine karar verildi. Tecrübeli orta saha oyuncusu dün sabah yapılan idmana katılmazken, günü evinde dinlenerek geçirdi. Mehmet Topal’ın birkaç gün daha boynundaki boyunluk ile gezeceği, Eskişehir maçına yetiştirilmesi için yoğun bir tedavi uygulandığı belirtildi.

Gökhan iğneyle oynadı

Performansı nedeniyle eleştirilen Gökhan Gönül, kasığındaki sorun nedeniyle Bursaspor maçına iğneyle çıktı. Yıldız futbolcuya maç sonrası da iğne tedavisi uygulandı. Gökhan, Eskişehir maçına yetiştirilmeye çalışılacak.


F.Bahçe’den ‘Vatan haini’ tepkisi

Fenerbahçe Kulübü, MHK’nın toplantısının ardından resmi siteden yaptığı açıklamayla hakemleri hedef aldı. Bursaspor maçında taraftarların Volkan Demirel aleyhinde yaptığı 'Vatan Haini' tezahüratlarına sert çıkan sarı-lacivertliler, “Volkan Demirel’e olan 'Vatan Haini' gibi göz ardı edilemez tezahüratlarla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili kurullarının ne gibi bir yaptırım uygulayacağını ve bunu ne zaman hayata geçireceğini merakla beklemekteyiz” ifadesini kullandı. 

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

MHK Başkanı Zekeriya Alp’in Bursaspor-Fenerbahçe maçında yanlış kalkan iki ofsayt pozisyonunun bariz gol şansı içerdiği hatırlatılan açıklamada “Zekeriya Alp'in, devam ettirilmesi durumunda maçın skoruna etki edebilecek bu 2 pozisyonu ofsayt gerekçesiyle durduran hakem heyetinin hangi duygu ve düşüncelerle iyi bir maç yönettiğini düşünmesi, tarafımızın merak konusudur” denilerek çelişkili açıklamalara dikkat çekildi. 
#Bursaspor
#İsmail Kartal
#Caner Erkin
9 yıl önce