|

Bir gümüş bronz daha

Özbekistan''daki Dünya Güreş Şampiyonası''nda dün de çifte madalya sevinci yaşadık. 71 kiloda Yunus Özel, finalde Rus Labazanov''a 3-1 yenilince ilk kez çıktığı Dünya Şampiyonası''ndan gümüş madalya çıkarmayı başardı. 96 kiloda Cenk İldem ise, Rumen rakibini tek farkla mağlup etti, Dünya üçüncüsü olarak bronz madalyayla göğsümüzü kabarttı. Türkiye şampiyonayı 2 gümüş, 2 bronz madalya ile kapattı.

.
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:16 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bir gümüş bronz daha
Bir gümüş bronz daha

Dünya Güreş Şampiyonası''nda önceki gün Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi''den sonra dün de mindere çıkan görüşçilerimiz çifte madalya sevinci yaşadı. Grekoromen stilde Yunus Özel gümüş, Cenk İldem ise bronz madalyanın sahibi oldu. Özbekistan''ın başkenti Taşkent''teki Gymnastics Palace Spor Salonu''nda düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener''in de takip ettiği müsabakada 71 kiloda Yunus Özel, finalde Rus sporcu Labazanov ile mücadele etti. Özel, karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılarak şampiyonayı ikinci tamamladı ve gümüş madalya elde etti.

Özel, finale gelene kadar ilk turda Meksikalı Fernando Gomez''i 8-0 teknik üstünlükle, ikinci turda da Romanya''dan Lonel Puscasu''yu 3-1 yenerek çeyrek finale yükselmişti. Türk güreşçi, çeyrek final müsabakasında Azeri Rasul Chunayev''i 4-1 yenerek yarı finale, yarı finalde de Ermeni Varsham Boranyan''ı tuşlayarak adını finale yazdırdı.

98 kiloda Cenk İldem ise Rumen Alin Ciurariu Alexuc''u 1-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. İki güreşçinin de oyun yapmakta zorlandığı mücadeleden ihtar puan ile 1-0 galip ayrılan İldem, şampiyonayı üçüncü tamamladı.

İldem, sabah seansında ilk turda Azeri Gadabadze''yi 2-0, ikinci turda da Finlandiyalı Kallio''yu 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milli güreşçi, çeyrek finalde Estonya''dan Arusaar''ı 1-0''lık sonuçla geçti, yarı finalde ise Alman Oliver Hassler''e 5-0 kaybetti.

59 kiloda Fatih Üçüncü ise ilk turda ABD''li Tomas Mango Spencer''a mağlup olarak elendi.

Önceki gün de Rıza Kayaalp ile gümüş, Selçuk Çebi ile bronz kazanan Türkiye böylece, Dünya Şampiyonası''nda grekoromen stildeki güreşleri 2 gümüş, 2 bronz madalya ile İran ve Rusya''nın ardından takım hailnde Dünya üçüncüsü olarak tamamladı.


10 yıl önce