|

Bitirim ikili

Trabzonspor’un Kardemir Karabükspor galibiyetinde imzası olan Cardozo ve Mehmet Ekici, bu sezon ligde 21 kez ağları bulurken, 37 puanın 26’sı bu iki yıldızın katkısıyla geldi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 3-2 yenen Trabzonspor'da attıkları gollerle galibiyette önemli rol oynayan Mehmet Ekici ve Cardozo, ligin 22 haftalık bölümünde de bordo-mavili takımın gol yükünü çektiler. Benfica'dan kadroya dahil edilen Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo 13, Werder Bremen'den transfer edilen Mehmet Ekici de 8 gol olmak üzere bordo-mavili takımın ligdeki 41 golünün 21'ini kaydederek gollerin yarısını attılar. Cardozo, ligde Gençlerbirliği maçında 3, Konyaspor ve Sivasspor maçlarında 2'şer, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir, Mersin İdmanyurdu, Balıkesirspor, Kayseri Erciyesspor ve Karabükspor maçlarında 1'er kez rakip fileleri havalandırdı. Mehmet Ekici ise, Akhisar Belediye, Balıkesirspor, Sivasspor, Kayseri Erciyesspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa maçlarında 1'er, son Kardemir Karabük maçında da 2 gol kaydetti.


7 GALİBİYET, 5 BERABERLİK, 26 PUAN

Ligde 37 puanla 6'ncı sırada bulunan Trabzonspor, Cardozo ve Mehmet Ekici'nin gol attığı maçlarda hiç yenilmedi. Bordo-mavili takım, bu iki futbolcunun gol attığı karşılaşmalarda 7 galibiyet, 5 beraberlik alarak 26 puan topladı. Cardozo ve Mehmet Ekici, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında olmak üzere resmi maçlarda toplam 25 gol kaydetti. Cardozo, Süper Lig’de 13, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 gol olmak üzere resmi maçlarda 16 gole ulaştı. Mehmet Ekici de ligdeki 8 golün yanı sıra Avrupa kupasında da 1 gol olmak üzere toplamda resmi maçlarda 9 gol attı.


ŞOTA’DAN SONRAKİ EN GOLCÜ YABANCI

Kardemir Karabükspor maçında 1 gol atan Cardozo, geçen sezon ligi 13 golle tamamlayan Brezilyalı oyuncu Henrique'yi ligin bitimine 12 hafta kala yakaladı. Trabzonspor'da 12'şer gol atan Jaja ve Vugrinec gibi yabancı oyuncuları geçen Paraguaylı futbolcu, Henrique ile 1995-96 sezonunda 25 golle gol kralı olan ve kulüp tarihinin en golcü oyuncusu Şota'dan sonra en çok gol atan oyuncu konumunda bulunuyor.


TRABZONSPOR’UN YENİ HAMİ’Sİ

Trabzonspor'da önceki gün  4'üncü frikik golüne imza atan Mehmet Ekici, son haftalarda adeta coştu. Ekici, ligdeki 8 golünün 7'sini son 7 haftada kaydederek, takımına önemli katkı sağladı. Bordo-mavili futbolcu, resmi maçlarda 9 golünün 7'sini de ceza alanı dışından kaydetti. Takımına 9 gol, 9 asistlik katkı sağlayan yıldız futbolcu, özellikle uzaktan attığı gollerle “Trabzonspor’un yeni Hami’si” olarak anılmaya başlandı. 


Rekora iki kaldı

Trabzonspor’a sezon başında gelen Mehmet Ekici, geride kalan 22 haftada 4 kez frikik golü attı. Süper Lig’de bu sezon Karabükspor, Kasımpaşa, İ.Başakşehir ve SAİ K.Erciyesspor karşısında frikikten gol bulan Mehmet Ekici kalan haftalarda 2 kez daha frikik golü bulursa son 12 yılda Süper Lig’de bir sezonda en çok frikik golü atan oyuncu olacak. En son Galatasaray forması altında Selçuk İnan 2011-12 sezonunda Süper Lig ve Süper Final maçlarında toplam 5 kez frikikten gol kaydetmişti. 2006-07 sezonunda Kayserispor formasıyla Mehmet Topuz ve Ankaraspor formasıyla Vederson 5 kez frikik golü atarken Fenerbahçeli Alex de Souza bir sezonda en çok 4 kez (2010-11 sezonunda) frikik golü atmıştı. Alex dışında son 12 sezonda Muhammed Ali Kurtuluş Sivasspor formasıyla frikikten 4 gol, Fenerbahçeli Pierre Van Hooijdonk 5 kez frikik golü atmıştı.


Benden daha estetik

Trabzonspor'un 219 golle en çok gol atan oyuncusu olan ve sert frikik atışları nedeniyle "Bombacı" lakabıyla anılan eski golcüsü Hami Mandıralı, Mehmet Ekici'nin performansını övdü. Mandıralı, "Mehmet Ekici iki ayağını da iyi kullanıyor. Sadece duran toplara değil, hareket halindeki toplara da çok iyi vuruyor. Trabzon- spor'da benden sonraki dönemde en iyi frikik kullanan oyuncu. Benim kullandığımler frikikler hızlı ve estetik. Mehmet Ekici'de ise estetik daha ön planda" dedi.


İyi futbol için söz verdik

Eskişehirspor’dan transfer edildikten sonra ilk 11’in değişmez oyuncularından biri olan Aytaç Kara, Karabükspor karşısında ikinci yarıdaki geri dönüşün sırrını açıkladı. Soyunma odasında birbirlerine söz verdiklerini kaydeden yıldız futbolcu, “İlk yarıdaki oyun bize yakışmamıştı. ‘Bu maç böyle bitmeyecek, 45 dakika daha var ve bu süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz’ diyerek kenetlendik. Sözümüzü de tuttuk. Bundan sonra daha iyi konsantre olacağız” dedi. 


Bundan sonra olmayacak

Trabzonspor’un sol kanat oyuncusu İshak Doğan, Karabükspor maçının ilk yarısından dersler çıkaracaklarını kaydetti. Devrenin son 5 dakikasında yedikleri iki golün bir daha tekrarlanmayacağı sözü veren İshak, “Bu durum büyük bir takıma yakışmıyor. İkinci yarıda farklıydık. Kazanma ruhu ve isteği olan bir takım vardı. Goller geç geldi ama bunu hak ettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 


Yanal'dan 3 puan izni

Bordo-mavililerin Teknik Direktörü Ersun Yanal, haftayı kayıpsız kapatan oyuncularına ödül olarak 1 gün izin verdi. Bordomavililer, ligde Pazartesi günü oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarına bu akşam saat 19.00da yapacakları antrenmanla başlayacak.Öte yandan Yanal'ın, ligin geri kalan haftalarında sakat oyuncularının biran önce iyileşip takıma geri dönlemerini istediği belirtildi. 


İYİ Kİ VARSIN MEHMEDİM

Kardemir Karabükspor karşısında 2 gol, 1 asistle galibiyetin  mimarı olan Mehmet Ekici, yerel basın tarafından da yere göğe sığdırılamadı. Günebakış Gazetesi, "Mehmet Trabzonu ipten aldı", Karadeniz Gazetesi, "İyi ki varsın Mehmedim", Taka Gazetesi, "Sultan Mehmet", Karadeniz’in Sesi Gazetesi, "Gladyatör Mehmet Ekici", Son Nokta Gazetesi, "Merak etme Trabzon, Mehmetçik görevde. Başın düşünce dara, yeter ki onu ara", Kuzey Ekspres Gazetesi ise, "Sağ olasın Mehmet Usta” başlıklarıyla Mehmet Ekici’nin başarısına vurgu yaptı. 

#Karabükspor
#Trabzonspor
#Mehmet Ekici
9 yıl önce