|

'Bize verdiği penaltıyı Fenerbahçe'ye verseydi...'

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşısında oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası maçında aleyhlerinde verilen penaltıya bir kez daha isyan etti: Eğer bize verdiği penaltıyı Fenerbahçe'ye verseydi, geçmiş olsun o hakem arkadaşımıza.

Yeni Şafak
15:52 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:01 - 18/04/2015 Cumartesi
DHA

Kulüp ofisinde düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe maçının hakemi Mustafa İlker Coşkun'u eleştiren Çalımbay, "Hakemler konusunda konuşmaktan yorulduk. İlk yarıda da böyle bir sürü puanlarımız gitti. Bir sürü sıkıntılar yaşadık. Galatasaray maçından sonra da söyledim. Büyük takımların maçlarını yönetirken bütün hakemler etkileniyor.



Taraftarın, oyuncuların, basının baskısından etkileniyorlar, hata yapabiliyorlar. Eğer bize verdiği penaltıyı Fenerbahçe'ye verseydi geçmiş olsun o hakem arkadaşa. Bana göre kolay bir maçtı, hata yapılmaması gerekiyordu. Seyirci yok, iki takım centilmence mükemmel şekilde oynuyor. Penaltı vermemesi gerekiyordu. Hadi penaltı verdin, oyuncumu atmaması gerekiyordu. İyi bir insan ama hakemler hata yapabiliyor" dedi.



Bizim için lig önemli


Kadro kısıtlığına rağmen, Türkiye Kupası'nda iyi bir yere kadar geldiklerini kaydeden Çalımbay, Fenerbahçe maçının istedikleri gibi bitmediğinin altını çizerek şöyle devam etti:



"Ümitliydik. Maçın kırılma anları oldu ve maalesef kupaya veda ettik. Ama biz sezon başında, özellikle ikinci yarı transfer yasağı gelince de söyledik, bizim için lig çok önemli. Biz şu an ligi düşünüyoruz ve amacımız ligi iyi bir yerde bitirmek. Biz belki de Türkiye'de en az bütçe ile kurulan takımız. Bizim 10-20 katımızı harcayan takımların hepsi elendi. Buraya gelirken hiç as kadro ile çıkmadık, çıkma şansımız da yoktu. Eleniyorsun, oynadığın takım Fenerbahçe. Nasıl yenildiğimiz belli olan bir maç. O yüzden hiç kimse konuşmasın. Konuşacak olan önce bizim kadromuza baksın. Biz sezonu 14-15 kişi ile götürdük. Çoğu arkadaşlarımızdan hiç yararlanamadık. maç 0-0 iken, 1-0 iken Feberbahçe'den daha fazla pozisyona girdik. Yediğimiz gollerin biri ölü top, biri uzaktan, biri top bize çarptı girdi, hakem nasıl yarattıysa penaltı yarattı oyuncumuzu attı. Bir sürü şey olan bir maç. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Buraya kadar gelmemiz gayet iyiydi. Bu sene için Türkiye kupası o kadar önemli değil lig önemli. Bana göre iyi bir yere kadar geldik. Kadromuz geniş olsaydı, devre arası da transferler ile takviyeler yapsaydık maçların hiç biri öyle olmazdı. Türkiye Kupası'nda da daha iyi olabilirdik, ligde de."



Kritik maçlarımız var


Son 8 maçın çok önemli olduğuna vurgu yapan Çalımbay, taraftarı desteğe çağırdığı konuşmasına şunları söyledi: "Akhisar maçı çok önemli, dönem maçı gibi. Muhakkak kazanmamız gerek.



Bütün taraftarlarımızı Beşiktaş maçından sonra ilk defa Arena'da oynayacağımız maça çağırıyoruz. Fedakarlık ve destek istiyoruz. Maçta bütün taraftarlarımızla bütünleşmek istiyoruz. Son 8 maça kadar iyi geldik, daha da iyi olabilirdik. Sakatlıklar, cezalar ve yabancı sınırlandırmasından dolayı yaşanan sorunlarla buraya kadar geldik. Kalan 8 maçımızda ktirik. Özellikle son 4 maçımız. Ama bizim için en önemli Akhisar Belediyespor ve Medicana Sivasspor maçı. Mutlaka çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor.



Taraftar desteğine ihtiyacımız var. Sahamızda 5 maç oynayacağız. Taraftarlarımızın tribünleri doldurmasını bekliyoruz. Bizim fikstürü çeken adamı tebrik ediyorum. Sezon başından beri mahvediyorlar. Sivas Kulübünden rica ettik maçı cumartesi pazara alalım diye. Çünkü perşembe maç oynadık, pazartesi oynuyoruz, cuma oynuyoruz, geliyoruz yine aynı şekilde. Sivasspor da bize yakınlık gösterdi, maçın tarihinin değiştirilmesini istedi ama Federasyon değiştirmedi. Bir takıma bu kadar yüklenilmez. Ligin ilk yarısına baktığımızda son 4 maçımızın 3'ü deplasmandı. Aynısını yeniden yapıyorlar. Bu sene bizim fikstürümüz çok kötü. Sıkıştırmaları kötü. İnşallah bizim sakatlığımız olmaz. Bir iki sakatlık olsa tüm kadro etkileniyor. Zor bir fikstür. Bunun zararını umarım görmeyiz. Yeni statta ise bütün sorumluluk Başkanda. Oynayın denildiğinde biz oynarız. Bu gün kendi aramızda maç yapacağız. Yönetim son 5 maçımızı burada oynayacağız dedi çünkü bir sürü kombine satılmış taraftar mağdur olmuş. Haklılar da. Maçın yeni statta olması bize antrenman sahası da yarattı."


#rıza çalımbay
#penaltı
#fenerbahçe
#türkiye kupası
9 yıl önce