|

'Blatter'in yerine Şenes Erzik gelmeli'

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Kemal Ulusu, FIFA'da yaşanan gelişmelerin ardından, ülke olarak tam destek vererek Şenes Erzik'i başkanlığa aday gösterme önerisinde bulundu.

Yeni Şafak
13:09 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:14 - 3/06/2015 Çarşamba
AA

Yaşanan gelişmeleri ve başkan Blatter'in istifasıyla ilgili açıklma yapan Ulusu, UEFA'da ve FIFA'da önemli görevler üstlenen Erzik'in, uluslararası arenada başkanlık için adı geçen isimler arasında bulunduğunu söyledi.



Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere ilgili kurumları Erzik'e destek vermeye çağıran Ulusu, "Sayın Erzik bu görev için tertemiz pırıl pırıl bir isim ve bir Türk. Bütün uluslararası ilişkilerinde fevkalade itibarlı bir kişi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk milleti ve sporseverler, Şenes Erzik Bey'i FIFA'ya aday gösterip müthiş bir kampanya başlatmalıyız. Blatter'in yerine Erzik gelmeli. Şu anda aday değil. Arkasında bir devlet gücü, millet gücü, sporsever gücü hissettiği anda aday olur. Bütün gücümüzle Erzik'in dünyanın bu en büyük organizasyonuna aday olması konusunda desteklenmesini talep ediyorum" diye konuştu.



Kemal Ulusu, Sepp Blatter'in FIFA Başkanlığı'ndan istifasını ise "Başkanken bir tutuklama olması halinde iyice rezil olacağını düşündüğü için doğrusunu yaptı" şeklinde değerlendirdi.



Blatter'in geçen hafta gerçekleştirilen başkanlık seçimine gövde gösterisi yapmak için girdiğini ifade eden Ulusu, şunları kaydetti:



"Sadece son dönemde değil, FIFA'da uzun yıllardır yolsuzluklarla ilgili şüpheler vardı ve yazılar çıkıyordu, takip ediyorduk. En son ABD'nin devreye girmesi, FIFA'nın üst düzey yetkililerinin tutuklanması bardağı taşıran son damla oldu. Blatter seçime girdi. Mecburdu girmeye, bir gövde gösterisi yapmak istedi. Arkasından olayların ne kadar vahim olduğunu görünce ve de FIFA başkanıyken bir tutuklama olması halinde iyice rezil olacağını düşündüğü için istifa ederek doğrusunu yaptı."

#kemal ulusu
#şenes erzik
#fifa
#sepp blatter
9 yıl önce