|

Böyle kural hatası az görülür!

İstanbul 1.Amatör Lig 15.Grupta düşmeyi doğrudan ilgilendiren Fikirtepe Dumlupınarspor- Beykoz Çavuşbaşı maçında maçında kural hatası yapıldı.

Yeni Şafak ve
20:52 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 18:56 - 1/02/2015 Pazar
Yeni Şafak

Yenisahra Stadı'nda oynanan ve 3-3 sona eren karşılaşmada ev sahibi Fikirtepe Dumlupınar dört oyuncu değişikliği yaptı. Maç sonrası Çavuşbaşıspor cephesi hakeme itirazda bulunurken Fikirtepeli yöneticiler ve teknik heyet de hata yaptıklarını kabul ettiler.


Çavuşbaşıspor'un maçın tekrarı için TFF'ye başvurması bekleniyor zira Beykoz ekibi 3-3'lük skorla lige veda ediyor. Kırmızı-Beyazlılar'ın ligde kalmak için tek şansı galip gelmesi. Eğer Çavuşbaşı bu maçı hükmen alır yahut tekrar maçını kazanırsa ligde kalacak, Kemahspor 2. Amatör'e düşecek.


Olay şöyle gelişti:

Başıbüyükspor’un gerisinde ligde 3.sırada yer alan Süper Amatör Lig iddiasını sürdüren Fikirtepe Dumlupınarspor ile ligde sondan ikinci sırada yer alan Beykoz Çavuşbaşıspor, Hakem Dursun Kutlu’nun yönettiği, Süheyl Onur Sırma ile Selçuk Yayla’nın Yardımcı Hakem olarak görev yaptıkları maçta karşılaştılar.

Mücadelenin ilk yarısını Fikirtepe Dumlupınarspor 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda Beykoz Çavuşbaşı skoru 2-2’ye getirdi. Çavuşbaşı daha sonra 3-2 öne geçerken, Fikirtepe Dumlupınar 10 kişi kalmasına rağmen beraberliği sağladı: 3-3.


Golü bulmak için forvet alınca…

Fikirtepe Dumlupınarspor bu maçta Sercan ile İsmail’i, sakatlanan kaleci Furkan Güneş ile yedek kaleci Furkan Demir’i değiştirdi. Ayrıca Orhan Dolu’nun yerine Hamit Tüfekçi oyuna girdi ve oyuncu değişikliği hakkı tamamlandı. Ancak turuncu-siyahlılar ciddi bir hata yaptılar ve 82.dakikada Onur Karapınar’ın yerine forvet Furkan Kılıçaraslan’ı oyuna soktular. Bu değişiklikle Fikirtepe Dumlupınarspor kurallara aykırı bir şekilde 4. oyuncuyu oyuna sokmuş oldu. Hakemlerin ve Saha Komiserinin dikkatinden kaçan bu olay maçtan sonra Çavuşbaşılı Yöneticiler tarafından fark edildi ve Hakeme bildirildi. Hakem de bu gelişme üzerine ayrıntılı rapor tuttu.

Maçla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

#Amatör futbol
#kural hatası
#tff
#fikirtepe dumlupınarspor
#başıbüyükspor
#çavuşbaşıspor
9 yıl önce