|

Bu bir cinayet

Başkan Aziz Yıldırım, Disiplin Kurulu kararlarını eliştirdi, "Teşebbüs eyyamıyla bu dosyayı karara bağlayanlar gerçek sanıklardır. Aynı uygulamaların devamı halinde Fenerbahçe'yi yarıştan alıkoymak kararını genel kurula götürebiliriz" ifadelerini kullandı

00:00 - 8/05/2012 Salı
Güncelleme: 01:27 - 8/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Bu bir cinayet
Bu bir cinayet

Başkan Aziz Yıldırım, Metris Cezaevi'nden gönderdiği ve resmi siteden yayınlanan açıklamasında "Fenerbahçe Operasyonu" nihayet sona yaklaşmıştır' dedi. Yıldırım'ın yaptığı açıklama şöyle: "Kulüplerin temiz olduğuna karar verip, başkan ve yöneticilerini suçlamaya kalkmak, açık bir "hukuk cinayetidir". Bu dosyayı teşebbüs eyyamıyla karara bağlayanlar bu dosyanın gerçek sanıklarıdır. Hukukun gücü yerine gücün hukukunu uygulamaya kalkanlar sipariş kararlarla 58. Maddeyi değiştirmiş, "böl ve yönet" prensibini hayata geçirme hedeflerini açıkça gözler önüne sermişlerdir. Fenerbahçe yönetimi bu adil olmayan düzende ve aynı uygulamaların devamı halinde Fenerbahçe Futbol takımını "Yarışmaktan alıkoymak" kararı da dahil olmak üzere bir takım yaptırım ve kararları kongre sonrası genel kuruluna götürmekten kaçınmayacak olgunluk ve kararlılıktadır.


Sıfır töleransa uymadı

Disiplin Kurulu'nun aldığı kararlar Avrupa'da büyük yankı buldu. 'Sıfır tölerans' ilkesiyle bağdaşmadığı dile getirildi. Bu arada TFF'nin raporları UEFA'ya gönderdiği belirtildi.


F.Bahçe şampiyon

Disiplin Kurulu'nun aldığı kararla geçtiğimiz sezon temize çıktı. Buna göre Fenerbahçe'nin 19. şampiyonluğu hukuksal açıdan da tescillendi.



12 yıl önce