|

'Bu bütçeyle ancak ligde kalınır'

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başantrenörü Aziz Bekir, "Her maçı kazanmak istiyoruz. Ancak her şey parayla ölçülüyor. Türkiye'nin en az para harcayan basketbol takımı olarak, bu bütçeyle ancak ligde kalınır" dedi.

Yeni Şafak
11:24 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 09:28 - 27/01/2015 Salı
AA
Bekir, sezona iyi başladıklarını, arka arkaya zorlu maçlar oynadıklarını söyledi.

 Sezon başında ellerindeki bütçeyle takım kurarken kendilerine 'ligde kalma' hedefi koyduklarını dile getiren Bekir, bu hedefin zor olacağını bildiklerini ifade etti.


Bekir, ligde kalma hedefini belli bir seviyeye getirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Konya'yı, hangi takım olursa olsun korkulu rüya yaşayacağı bir deplasman haline getirmek istedik. Bu zamana kadar bütün takımlara burasının zor bir deplasman olduğunu gösterdik. Bunun için mutluyuz. Takımımız iyi oynuyor ve mücadele ediyor. Sağ olsun seyircilerimiz salonu dolduruyor ve maçın sonuna kadar skor ne olursa olsun desteği bırakmıyor."


'Her şey parayla ölçülüyor'

Şu ana kadar ligde 7 galibiyet, 9 yenilgi aldıklarını anımsatan Bekir, ikinci yarının daha zor geçeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Rakiplerimiz çok önemli transferler yaptı. Bir iki yenilgi alıp alt sıralara inebilir, birkaç galibiyet alıp yukarılara çıkabilirsiniz. Her maçı kazanmak istiyoruz. Ancak her şey parayla ölçülüyor. Türkiye'nin en az para harcayan basketbol takımı olarak, bu bütçeyle ancak ligde kalınır. Geçen sene Uşak Sportif, az parayla büyük iş yaptı. Fakat sezon başında 'biz bunu yapacağız' diye bir hedef koyarsanız mantıksız olur. İnsanın haddini bilmesi lazım. Günümüz mantığıyla ne kadar para verirsen o kadar karşılığını alırsın."


'Warrick, kariyerli bir basketbolcu'

Şu ana kadar transferde doğru işler yaptıklarına işaret eden Bekir, şöyle konuştu:

"Tercih ettiğimiz bütün oyuncular bize, transferde doğru işler yaptığımızı gösteriyor. İyi bir takım oluşturduk. Basketbolda da önemli olan; iyi bir takım oluşturmak. Eğer başarı varsa iyi bir çalışma olduğunu gösterir. Yeni transferimiz Hakim Warrick, çok kariyerli yıldız bir basketbolcu. NBA'de oynadı ve kendini ispatladı. Takımın kimyasına uyar ve beklentilerimizi karşılarsa o zaman ekstra bir iş yapma ihtimalimiz olabilir."


 Bekir, ligde en beğendiği takımın Darüşşafaka Doğuş, en beğendiği basketbolcunun da Fenerbahçe Ülker'de forma giyen Jan Vesely olduğunu ifade etti.
#Torku Konyaspor
#basketbol
#Aziz Bekir
#Hakim Warrick
9 yıl önce