|

'Bu forma için hapis yatacaktım'

'Fenerbahçe formasını giymek benim için gurur' diyen Nijeryalı forvet Emmanuel Emenike, 'Fenerbahçe'yi seçtiğim için az kalsın hapse girecektim. Bunlar çabuk unutuluyor. Tepkileri hak etmedim' ifadelerini kullandı.

.
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:26 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'Bu forma için hapis yatacaktım'
'Bu forma için hapis yatacaktım'

Fenerbahçe'nin Gaziantepspor'u yendiği maçta taraftarların protestosuna hedef olan Emenike isyan etti. Taraftarların ıslıklarla protesto ettiği Nijeryalı golcü soyunma odasında sandalyeleri fırlattı ve gözyaşlarını tutamadı. 'Fenerbahçe formasını giymek benim için gurur' diyen Emenike, takım arkadaşlarına 'Fenerbahçe formasını seçtiğim için az kalsın hapse girecektim. Herkes bunları çabuk unutuyor. O dönemde neler yaşadığımı bir ben bir Allah bilir. O tepkileri o yuhalamaları hak etmedim' dedi. Gözyaşlarını tutamayan Emenike'yi takım arkadaşları sakinleştirdi. Emenike, Emre ile saha içinde tartışmasının yanlış olduğunu kabul ederek, 'Saha içinde yaptığımı ben de hoş bulmadım. Bu nedenle herkesten özür diliyorum' dedi. Gaziantep maçını cezası nedeniyle kulüpte izleyen Başkan Aziz Yıldırım, taraftarların Emenike'yi yuhalaması karşısında oldukça sinirlendi. Taraftarların tepkisine oldukça kızan Yıldırım, 'Stat içinde olsaydım bu tarz olaylara müsaade etmezdim' dedi. Oyuncuların da sık sık saha içinde tartışmalarıyla gündeme gelmesini istemeyen Yıldırım, 'Saha içinde futbolcuların birbirlerini uyarmasını anlarım, ama dozunda olmalı' ifadelerini kullandı.

Bir daha olay istemiyorum

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gaziantep maçında tribünlere yaptığı hareketler nedeniyle Emenike'yi uyardı. Nijeryalı forvet ile görüşme yapan Kartal, 'Herkes gider F.Bahçe kalır. Kimse F.Bahçe'den büyük değildir. Sen futbolunu oyna, taraftarların tepkilerine niye karşılık veriyorsun. Saha içinde yaşananları çabuk unutmalı ve topunu oynamalısın. Sen gollerini at, bugün seni yuhalayanlar yarın seni alkışlayacaklardır' dedi. Kartal, saha içinde yaşanan tartışmalar nedeniyle oyuncularını uyardı, bir daha böyle bir manzara ile karşılaşmak istemediğini vurguladı. 'Bir sıkıntısı olan bana gelsin. Saha içinde tartışma istemiyorum' ifadelerini kullandı.

F.Bahçe'deki kredisini tüketiyor

Emenike'nin saha içindeki vurdumduymaz ve 'Ben yıldız oyuncuyum' tavrı takım arkadaşlarının en çok eleştirdiği konuların başında geliyor. Yedek kaldığı ve oyundan çıktığında sorun çıkartan Emenike, maç içinde pas vermesi gereken yerlerde şut atması, takımın önde basma oyununa katılmaması, hocanın direktiflerini takmaması gibi kredisini tüketen hareketler yapıyor.

Sonrasına DİKKAT!

F.Bahçe'nin Gaziantepspor ile oynadığı maçta Emenike'nin taraftarla yaşadığı olaya eski hocası Aykut Kocaman'dan farklı bir yorum geldi. Kocaman, Emenike'nin İsmail Kartal tarafından oyundan alınmasını farklı bir şekilde değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı: 'Bu olay bir antrenör açısından yönetmesi kolay bir durum değil. Oyuncular bir eşyanın parçaları değil. Onu çıkar, onu sok kararları o kadar kolay verilmiyor. O anı düşünmek kadar sonrasını da düşünmek gerekiyor. İsmail Kartal'ın bu pozisyondaki hamlesi doğru olarak görülse bile bu kararın ileriki zamanda nasıl sonuç vereceğini gözlemlemek gerekiyor.'

Saha içi tartışmalar arttı

Trabzonspor maçında Diego ve Sow'un yaşadığı tartışmadan sonra Emre ve Emenike'nin de saha içinde tartışması 'Fenerbahçe'de neler oluyor?' sorusunu akıllara getiriyor. Emenike geçen sezon 25 Şubat'ta oynanan Elazığspor maçında da Bekir ile tartışmıştı. Bekir pas atmadığı gerekçesiyle Nijeryalı oyuncuya tepki göstermişti. Emenike geçen sezon ayrıca 20 Nisan'da oynanan Beşiktaş mücadelesinde de Sow ve Caner Erkin ile tartışmıştı. Caner ile tartışma saha içinde tatlıya bağlanmıştı. Emenike, teknik direktör Ersun Yanal'ın gönderilmesinin ardından viski bardağıyla fotoğraf paylaşmış taraftarlar tepki göstermiş ve seyircilerle tartışmıştı. Son olarak da Gaziantepspor maçında topuk pası vermesi nedeniyle Emre ile tartıştı taraftarlar tarafından yuhalandı ve taraftar ile tartıştı.

Şok iddia: AYRILABİLİR

F.Bahçe'de Emenike-Emre gerilimin ardından deneyimli teknik adam Mustafa Denizli çarpıcı bir iddiada bulundu. Denizli şunları söyledi: 'Emenike sezonu F.Bahçe'de tamamlayamaz. Devre arasında ayrılır. Saracoğlu'nda artık oynayamaz. Emenike, F.Bahçe'den ayrılacaktır. Bu Sow ve Diego tartışmasından farklı. Emenike, F.Bahçe kaptanına laf söylüyor. Fazla üzerine gitmek istemiyorum ama gelirken geliş imzası varsa o hareket gidiş imzasıydı.'

Tartışmak komik

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, Gaziantepspor maçında yaşanan penaltı pozisyonunda kendini yere attığı yönündeki eleştirilere sosyal medyadan yanıt verdi. Fenerbahçe'nin penaltıdan bulduğu golle 1-0 kazandığı maçta penaltı pozisyonunun içinde olan başarılı oyuncu, kendini yere atmakla suçlandı. Bu eleştirilere sosyal medyadan cevap veren milli futbolcu, 'Rakibe dokunmanın azını çoğunu tartışmak tamam da, orta sahada bile rakibini çeken bir oyuncu sarı kartla cezalandırılırken ceza sahası içinde rakibini çekmenin azını çoğunu tartışmak komik. Bana küfredenler önce kendi karakterinize bakın, sonra beni eleştirirsiniz' ifadelerini kullandı.

Böyle giderse zor gol atarız

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, sarı-lacivertli takımda kazanmanın bir zorunluluk olduğunu dile getirerek, 'Biz Fenerbahçe'yiz ve bunun bilincinde önümüzdeki maçlarda kazanmak için elimizden geleni yapacağız' dedi. Karşılarında 2 haftadır çok iyi defans yapan, katı defans anlayışı olan takımlarla karşılaştıklarını belirten Senegalli forvet, 'Rakiplerimiz sezon boyunca böyle devam ederse bizim için gol atmak zor olacağını düşünüyorum. Her takım bizimle oynamayı bekliyor. Ama biz Fenerbahçe olduğumuz için 3 puan almak için her şeyi ortaya koymak zorundayız' dedi.


10 yıl önce