|

Bu takımda teknik direktör muhtar, forvet belediye başkanı!

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Gelik Beldesi Belediye Başkanı Ak Parti'li Burhan Sezgin, 2. Amatör Lig ekiplerinden Ayiçispor'da forma giyiyor. Takımın teknik direktörlüğünü Ayiçi Mahallesi Muhtarı Kazım Yarımbaş yapıyor.

Yeni Şafak
15:33 - 3/05/2015 dimanche
Güncelleme: 12:41 - 3/05/2015 dimanche
DHA

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde Ak Parti'den Gelik Belediye Başkanı seçilen 46 yaşındaki Burhan Sezgin, 16 yaşında Gelikspor'da futbola başladı. Sezgin, 14 yıl oynadıktan sonra 1999'da futbolu bıraktı. Kulüpte uzun süre yöneticilik yaparak spordan kopmayan Sezgin, belediye başkanı seçildikten sonra ise doğup büyüdüğü mahallenin takımı olan Ayiçispor'da 15 yıl aradan sonra geçen sezon futbola yeniden başladı. 2 çocuk babası Sezgin, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı'nda oynanan Ayiçispor-202 Gençlik Spor maçında forma giydi.



Son gol başkandan

Ayiçispor, karşılaşmayı 5-2 kazanırken Belediye Başkan Sezgin, 85'inci dakikada takımının son golünü kaydetti. Şu ana kadar oynanan 6 maçın 5'inde forma giyen Sezgin, ilk golünü atmanın sevincini yaşadı. Sahanın en yaşlısı olarak ter döken Sezgin, oynadığı başırılı futbolunun yanı sıra centilmenliğiyle de dikkat çekti. Antrenörlüğünü Ayiçi Mahallesi Muhtarı Kazım Yarımbaş'ın yaptığı Ayiçispor, bu galibiyetle lider Subatanspor'un 1 puan gerisinden ikinci sıradaki yerini koruyarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü.



'Gençler spordan uzaklaşıyor'

Başkan Burhan Sezgin, mesai saatlerinin dışında takımla birlikte idmanlara çıktığını söyledi. Gençlerin son dönemlerde spordan uzaklaştığını ve vakitlerini sosyal faaliyetten uzak bir şekilde geçirdiklerini, bunun da gelişimlerini olumsuz yönde etkilediğini düşündüğünü anlatan Sezgin, şöyle konuştu: "Gençlerimiz son dönemlerde spordan uzaklaştılar. Bilgisayar, internet gibi sanal alemlere yöneldiler. Biz bütün gençlerimizin spor yapmasını, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını istiyoruz. Bizim aynı zamanda tekvando takımımız var. Onlarda çok başarılılar. Sadece futbol değil birçok branşta gençleri spora çekmeye çalışıyoruz. Gençlerimize destek olmak amacıyla takımın yanında olmak, birlikte olmak amacıyla futbol oynuyorum. Hem sporu spor gibi yapmış oluyoruz hem de gençlerimize güzel örnek olduğumu düşünüyorum."


#ayiçispor
#zonguldak
#gelik
#burhan sezgin
il y a 9 ans
default-profile-img