|

Bursa 10 kişiyle destan yazdı

Hem penaltı hem de kırmızı kartla maça sıkıntılı başlayan Bursaspor, 1 saatte skoru lehine çevirdi. 60’da penaltıdan Fernandao, 77’de kafayla Civelli, Mersin’i nakavt etti

Yeni Şafak
04:00 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:52 - 1/03/2015 Pazar
Diğer

Süper Lig’de ilk 4 sıra için mücadele eden Bursaspor, nefesleri kesen maçta müthiş bir geri dönüşle Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın 16. dakikasında hem penaltı hem de kırmızı kartla yenik duruma düşen Bursaspor’u sancılı bir 74 dakika bekliyordu, ancak yeşil-beyazlılar, bunun üstesinden gelmeyi başardı. 17. dakikada uzun pasla ceza sahasına giren Welliton, kaleci Harun’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı; Harun kırmızı kartla atıldı, Mitrovic, penaltı atışını gole çevirdi: 0-1. 45’te Welliton’un kafa vuruşunda kaleci Okan’ın müdahale ettiği top direkten dışarı çıktı. 60. dakikada Civelli’nin şutunda Welliton’un top eline çarptı; penaltıyı Fernandao gole çevirdi: 1-1. 77’de soldan ceza sahasına Volkan Şen’in ortasında Civelli iyi yükseldi, kafa vuruşuyla topu ikinci kez ağlarla buluşturdu: 2-1. 87’de Sinan Kaloğlu, ceza sahası içinde müsait pozisyonda topa iyi vuramayınca net fırsat kaçtı. Bursaspor, bu galibiyetle üst üste 3 haftadır kazanan Mersin İdmanyurdu’na üzerine çıkma şansı vermedi, 5 puan uzağında tuttu. 


Yürekten oynadılar

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 10 oyuncusunun da yürekten oynadığını belirterek, seyirci desteği ve futbolcuların gayreti için teşekkür etti. Güneş, penaltı ve kırmızı kartın kendilerini bir hayli zorladığını kaydetti.  


Fatih Terim tribünde

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Bursaspor-Mersin İY maçını izledi. Bursa'da ilk olarak Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Bursa Şubesi üyesi antrenörlerle bir araya gelen Terim, daha sonra Bursa'nın yeni stadı Timsah Arena'yı gezdi. Stat inşaatında incelemelerde bulunan Terim, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ile Bursaspor'un karşılaşmasını takip etti.

#Bursaspor
#Mitrovic
#Volkan Şen
9 yıl önce