|

Bursa coştu

Ligde 4. sıra mücadelesi veren yeşil-beyazlı takım, Başakşehir karşısında ilk yarıyı 1-0 yenik kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu 4 golle galibiyete uzandı ve puan tablosunda rakibinin üstüne çıktı. Bursaspor’a galibiyeti getiren goller Bakambu(2), Fernandao ve Holmen'den geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 03:38 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye yenilerek 4. sıradaki yerini İstanbul Başakşehir'e bırakan Bursaspor, sahasında oynadığı maçı 4-1 kazanarak rakibini yakaladı ve Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir 3 puan aldı. Maçın 1. dakikasında Yalçın'a yaptığı pres sonucucunda topu kazanan Bursasporlu Fernandao'nun ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruş, kaleci Volkan Babacan'dan sekti, tehlikeyi Epureanu uzaklaştırdı. İlk dakikadaki pozisyonun şokunu üzerinden çabuk atan Başakşehir, 16. dakikada Mossoro'nun attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. Bursaspor karşılaşmanın ikinci yarısında da gole çok yaklaştı. İkinci yarının hemen başında Josue sert vurdu ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye çok iyi uzandı ve gole izin vermedi. Yeşil-beyazlılar baskısını iyice arttırdı ve maçın 49. dakikasında Bakambu'nun golü ile skoru 1-1'e getirdi. Gol sonrası etkili oyununu devam ettiren ev sahibi ekip, 67. dakikada Belluschi'nin yaptığı orta Yalçın'ın eline çarpınca hakem Fırat Aydınus, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Fernandao Bursaspor'u 2-1 öne geçirdi. Golden sonra da durmayan ve ataklarına devam eden Bursaspor, 76. dakikada farkı ikiye çıkartan golü Bakambu ile buldu. Yeşil beyazlılar karşılaşmanın 90. dakikasında Holmen ile skoru 4-1'e getirdi ve maçı bu sonuçla kazandı.



Bizi yok sayıyorlar


Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehirspor maçının gündüz saat 13.00'te oynatılmasına tepki gösterdi. "Yazın sıcakta su molası veriliyor, biz gündüz saat 13.00'te oynuyoruz. Bunlar doğru değil" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Bunlar yanlış, şüphe, şaibe uyandıran işler. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın maçını gündüz 1'e alsınlar, ne oluyor bakalım. Eziyorlardı şimdi biraz yok sayıyorlar. Ama biz Bursaspor olarak bu ligde varız. Ne olursa olsun devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Başakşehirspor galibiyetini de değerlendiren Güneş, "Oyuncularım sıcaktan nefes almanın bile zor olduğu havada 1-0 yenilgiden, skoru 4-1 yapmaları gurur verici. İnşallah diğer maçlarda da aynı sonuçları alırız" ifadelerini kullandı.



UEFA'dan iyi haber


UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), Bursaspor'a uyguladığı eko- nomik yaptı- rımları hafifletti. UEFA'nın internet sitesin- den yapılan açıklamada, CFCB soruştur- ma komisyonu tara- fından yapılan incelemenin ardından, Bursaspor'un UEFA ile geçen yıl imzala- dığı anlaşmanın eko- nomik şartlarının tü- münü yerine getirdiği belirtildi. Bursaspor' un sorumluluğunu yerine getirmesi do- layısıyla anlaşma maddelerinde yer alan yükümlülüklerin sona erdiği, ekono- mik yaptırımların da hafifletildiği ifade edildi.



Bremen'den Ozan ve Enes'e yakın takip


Alman Bundesliga ekiplerin- den Werder Bremen' in iki temsilcisi, Bur- saspor'un Başakşe- hir ile oynadığı mü- sabakayı izledi. Alman ekibi temsilcilerinin Ozan Tufan ve Enes Ünal'ı izlemek için geldiği öğrenildi. Ozan 90 dakika oynarken, Enes Ünal forma giymedi.











#Bursaspor
#Şenol Güneş
#Başakşehirspor
9 yıl önce