|

Bursa'da Latin rüzgarı

Atak başladığı maçta 41'de Muhammed Demir'in golüyle şoke olan yeşil-beyazlılar, 77'de Fernandao ile eşitliği yakaladı. 81'de ise Belluschi'nin enfes frikiği 3 puanı getirdi. Bursaspor iki maç sonra kazandı

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:54 - 28/12/2014 Pazar
Diğer

Süper Lig'de Bursaspor, deplasmanda Gaziantepspor’u 2-1 mağlup ederek iki haftalık galibiyet hasretine son verdi. Sabah saatlerinden itibaren kentte etkili olan yoğun sis nedeniyle karşılaşmanın iptal edilmesi gündeme geldi. Statta incelemede bulunan hakem heyeti, maçın oynanmasına karar verdi. 13. dakikada Belluschi’nin çaprazdan vuruşunu kaleci Karcemarskas güçlükle çıkardı. 26. dakikada Volkan Şen'in ceza alanı içine girdiği anda sol çaprazdan sert vuruşu üst direkte patladı. 41. dakikada Gaziantepspor, Muhammet Demir ile öne geçti. Civelli'nin hatası sonucu topu önünde bulan Muhammet Demir, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. 69. dakikada Erdem'in bıraktığı topa gelişine şut çeken Oğuzhan, kaleci Harun'u geçemedi. 77. dakikada Volkan'ın pasında önce Barış ardından Elyasa'yı geçen Fernandao  topu filelerle buluşturdu: 1-1. 81. dakikada konuk ekip öne geçti. Ceza sahası yayı yakınlarında kazanılan serbest vuruşu kullanan Belluschi, topu filelere gönderdi: 1-2. 90. dakikada Volkan'ın çarpazdan sert şutu kalecinin kucağında kaldı. 


Galibiyet hak edenin oldu

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, başından itibaren oyuna hakim olduklarını belirterek haklı bir galibiyet aldıklarını kaydetti. Beklenmedik bir gol yediklerini kaydeden deneyimli çalıştırıcı, “Saha şartları takım oyununu etkilese de oyun üstünlüğü bizdeydi. Oyunun tamamına baktığınız zaman maçın hakkı bize yakındı. Öyle de oldu" dedi.


Güneş, Okan Buruk'un hakem eleştirilerine ise "Maçı bir daha seyretsin" diye cevap verdi. Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk da, bir iki dikkatsizliğin faturasını ödediklerini kaydetti. Genç çalıştırıcı, en çok üzüldüğü noktanın hakem yönetimi olduğunu belirterek “Gerçekten her seferinde ezildik. Ben bu kadar ezilmeyi kendime yediremiyorum" dedi.


Göçek'ten skandal karar

Gaziantep-Bursa maç ında hakem Hüseyin Göçek, skandal bir karara imza attı. 39. dakikada ikili mücadelede topu alamayan  Elyasa, Josue'nin sağ baldırına sert bir tekme  attı. 

Hüseyin Göçek, bu pozisyon sonrası Elyasa'ya sarı kart  gösterdi. Bu karara büyük tepki gelirken sarı kartın hafif kaldığı yorumları yapıldı.
#Bursaspor
#Gaziantepspor
#Belluschi
#Şenol Güneş
9 yıl önce