|

Bursaspor Avrupa'da yok!

UEFA, Bursaspor'a, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

20:29 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:53 - 22/12/2014 Pazartesi
AA

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), CAS'ın 2012 yılında Bursaspor ile ilgili ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ve kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verildiğini açıkladı.


Ceza kararı, Bursaspor'un, 2015/16, 2016/17, 2017/18 veya 2018/19 sezonunda Avrupa kupalarına katılmayı hak kazanması durumunda uygulanacak.


UEFA Tahkim Kurulu, Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Bursaspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermişti. Sonrasında bu ceza CAS tarafından ertelenmişti.


Bu cezaya ek olarak UEFA, Bursaspor'un 30 Eylül 2014 tarihine kadar tespit edilen vadesi geçmiş borçlarını 31 Ocak 2015 tarihine kadar kapatmadığı takdirde, önümüzdeki 4 sezonda uygulanmak üzere ilave 1 yıl daha men cezası vereceğini açıkladı.


Ayrıca CFCB, Bursaspor'a, 100 bin avro para cezası da verdi. Bu cezanın yarısının, kulübün vadesi geçmiş borçlarını kapattığını tespit edene kadar ertelendiği ifade edildi.


UEFA, 25 Eylül'de, Bursaspor'un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya almıştı.


Bursaspor Başkanı'ndan açıklama: Süreç devam edecek


Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına ilişkin olarak, "CAS'a itiraz dilekçemizi verdik, duruşma istedik. Bu süreç devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.


Bölükbaşı, kulübün resmi yayın organı Bursaspor TV'ye telefon bağlantısıyla yaptığı açıklamada, kulübünün mali durumunun daha önceden de herkes tarafından bilindiğini, bu süreçte tüm kesimlere giderek yardım istediklerini belirtti.


Cezanın kendi dönemleriyle ilgili olmadığını, önceki yönetim dönemindeki mali durumu kapsadığını belirten Bölükbaşı, "31 Aralık, yıl sonuna kadar, futbolcuların kasım ve aralık ayı alacakları var. Onları da ödemediğimiz takdirde 1 yıl daha ceza söz konusu. Bir yıl içerisinde Avrupa kupalarına gidersek, cezamızı çekmiş olacağız. 4 yıl Avrupa kupalarına gidemezsek, bu ceza zaman aşımına uğraşacak. Avukatlarımızla görüştük. CAS'a itiraz dilekçemizi verdik, duruşma istedik. Bu süreç devam edecek" ifadesini kullandı.


Başkan Bölükbaşı, 6 aydır Bursaspor yönetiminde olduklarını, göreve geldiklerinde geçmiş döneme ait 1 milyon 920 bin avro borçla karşı karşıya kaldıklarını anlatarak, şunları söyledi:


"Erkan Köristan başkanlığındaki yönetim, UEFA ile bir anlaşma yapmış. Bu anlaşmadan aylar sonra biz haberdar olduk. Daha önce görev yapan mali işler sorumlusunun bu olayı bize bildirmemesinden kaynaklanıyor. Eğer bildirseydi, geçmişe dönük ödemeler söz konusu olabilirdi. Ama biz onları hazirandan sonra ödemiş olduk. Şu anda futbolcuların kasım, aralık alacakları devam ediyor. Bir çok kulübün 5-6 aylık ödenmemiş borçları var. Biz geldiğimizde temmuz ve ağustos aylarına çekler verilmiş, bir yığılma söz konusu olmuş. Ödeme yapmak için çekilen bir kredinin üzerine tekrar bir kredi çektik. Geçen yönetimin bütün borçlarını hala da ödüyoruz ,ödemeye devam ediyoruz."


Eski başkanlardan İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından 40 günlük bir başkanlık dönemi bulunduğunu anımsatan Bölükbaşı, sözlerini şöyle tamamladı:


"O dönemde biz bunu toparlayabilirdik. 1 yıl içinde bu kadar borçlanma enteresan. Bu borçların ödenebilmesi için vali, belediye başkanları, kentin ileri gelenleri, sivil toplum kuruluşları, yani herkesin destek olması lazım. Biz bununla ilgili ziyaretlerimizi, görüşmelerimizi yaptık, Şehri bütünleştirdiğimizi düşünüyoruz ancak para yönünden kimsenin yardımı olmadı. Biz de kendi yağımızla kavrulmaya çalıştık. Kredi kullandık, şu ana kadar geldik. 1 yıllık men cezası. Bunun daha kötüsü de olabilir. 31 Aralık itibariyle futbolcuların kasım ve aralık alacaklarını ödeyemezsek, bu ceza 1 yıl daha uzar. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 1 hafta daha süre var, gereğini yapacağız. Bizden kaynaklanan bir olay değil ama çözmek için elimizden geleni yapacağız."

#uefa
#bursaspor
#avrupa ligi
#men
#ceza
9 yıl önce