|

Bursaspor'a Kosova'dan kardeş kulüp

Bursaspor ile Kosova'nın Priştine kulüpleri arasında "kardeşlik protokolü" imzalandı.

Yeni Şafak
13:51 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:56 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Kosova ile Türk halkı arasındaki dostluğun kan bağına dayandığını söyledi.


Kendisinin de Priştineli göçmen bir aileye mensup olduğunu belirten Bölükbaşı, şöyle konuştu:


"Bu protokol sözde değil, özde olacaktır. Biz de kendilerini orada ziyaret edeceğiz. Bunun devamı da gelecektir. Hem A takım hem de altyapı seviyesinde kendileriyle uzun soluklu çalışmalar yaparak birbirimize fayda sağlayacağız. Oradaki kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz. Bursaspor olarak elimizden ne geliyorsa kardeş takımımıza vereceğiz. Kosova Milli Takımına birçok oyuncu veriyorlar. Altyapısından birçok oyuncunun çıkıp Arnavutluk, Almanya, İsviçre ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde oynadığını biliyorum. İnşallah biz de hem altyapımıza hem de A takımımıza kaliteli oyuncuları alacağız, akabinde de buradan yapabileceğimiz ne varsa onları yapacağız."


Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ise Türk halkının, savaştan önce ve sonra Kosova'ya çok ciddi yardımlarda bulunduğunu anlattı.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ülkesine sürekli destek olduğunu dile getiren Ejupi, "Kosova'yı tanıyan ilk ülke, Türkiye oldu. Şimdi spor dalında da birlik ve yardımlaşmayı yapıyoruz. Kosova, nüfusu genç bir ülke. Yaş ortalamamız 24. Genç futbolcu sayımız çok fazla. Size, gençliğimizle her türlü imkanlarımızla yardımcı olmaya çalışacağız. Çok güzel bir iş birliği bekliyoruz. Sizi de ülkemize bekliyoruz" ifadesini kullandı.


Bölükbaşı ve Ejupi tarafından protokolün imzalanması ve birbirlerine hediyeler vermesiyle sona eren törende, Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Nihat Sapan, Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Ali Büyükkurt, Mali Asbaşkan Kemal Kirevetözen, Ar-Ge Grubu Başkanı Kemal Güler ile Priştine Kulübünden Başkan Yardımcıları Ahmed Kurtolli ve Afrim Muqiqi, Kulüp Müdürü Sokol Krasniqi, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz hazır bulundu.
#Bursaspor
#Futbol
#kardeşlik protokolü
#Priştine
#futbol
#recep Bölükbaşı
#Arnavutluk
#Almanya
#İsviçre
9 yıl önce
default-profile-img