|

Bütün kupalara talibim

İstanbul''da geçirdiği ilk gecenin ardından yoğun bir güne başlayan Sosa, sağlık kontrolünden geçti; sonrasında tesislerde teknik heyetle buluştu. Resmi sözleşmeye de imza atan Arjantinli orta saha, ''Arjantinliler savaşçı olur, takım için her şeyimi vereceğim'' dedi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:07 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Bütün kupalara talibim
Bütün kupalara talibim

Beşiktaş, önceki akşam İstanbul''a getirdiği Jose Sosa''ya dün resmi sözleşmeyi imzalattı. İstanbul''daki ilk gününde sabah sağlık kontrolünden geçirilen Arjantinli oyuncu, daha sonra tesisleri gezdi; ardından da kendisini siyah-beyazlı yapan imzayı attı. Beşiktaş atılan imzaların ardından borsaya yaptığı açıklamayla transferin maliyetini duyurdu. Siyah-beyazlılar, 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Jose Ernesto Sosa için Metalist Kharkiv takımına 1 milyon 400 bin Euro ödeyecek. Oyuncuya ise bir sezon için 1 milyon 500 bin Euro garanti ücret ve 10 bin Euro maç başı ücret ödenecek. 2 milyon Euro satın alma opsiyonu olan Arjantinli oyuncunun transfer edilmesi halinde ise 3 yıllık sözleşme kapsamında her yıl garanti ücreti 50 bin Euro artırılacak.

ARSENAL''E HAKSIZ ELENDİK

imza attıktan sonra BJK TV''ye konuşan Sosa, ''Beşiktaş önüme çok güzel bir proje sundu ve benimle gerçekten ilgilendiğini gösterdi. Her futbolcu, her insan ilgiden hoşlanır. Bu durum tercih yapmamda etkili oldu'' dedi.

Beşiktaş''ın Arsenal karşısında turu hak ettiğini belirten 29 yaşındaki orta saha, ''Artık bundan sonrasına bakacağız'' yorumunu yaptı ve iddalı açıklamalarla sözlerini tamamladı: ''Arjantinliler genelde savaşçı olur. Hedefleri düşünmek için erken ama ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Hangi kupayı kazanmam gerekiyorsa hepsine talibim.

Son gün Cavanda iddiası!

Beşiktaş''ın transferin son gününde sağ bek için Martin Linnes''i açıklaması beklenirken sürpriz bir isim gündeme geldi. Siyah-beyazlıların, Moldeli Linnes''te son pürüzler giderilemeyince rotayı Laziolu Luis Cavanda''ya çevirdiği iddia edildi. İtalyan basınının da açıkladığı görüşmelerin dün transferin son saatine kadar sürdüğü öne sürüldü. Lazio Kulübü, Beşiktaşlı yöneticiler ve İtalyan oyuncunun menajerinin dün İtalya''da sıkı pazarlığa tutuştuğu son iddialardı. Sosyal medyaya da düşen bir fotoğraf da pazarlığın kanıtı olarak yansıtıldı.

Fotoğrafta Lazio Kulübü yetkilileri görünürken yolun hemen karşısında da Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları, telefonla konuşurken dikkat çekiyor. Bu iddialar sonrası ulaştığımız Torunoğulları, fotoğrafın daha önce çekildiğini, Lazio ile Cavanda konusunda bir görüşme yapıldığını ancak bunun çok önceden gerçekleştiğini kaydetti.

Sosa camiaya hayırlı olsun

Tesisleri gezen Jose Sosa, İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile de bir araya geldi. Çebi, transferin hayırlı olmasını diledi ve ''Aramıza hoş geldin'' diyerek Sosa ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Ahmet Nur Çebi, ''Kendisiyle beraber inşallah çok güzel günlerimiz olsun istiyoruz. Çok zor bir transferdi, ama sonuçta bitmiş olmasından biz çok mutluyuz. İnşallah başarılı bir sezon geçireceğiz. Sosa''nın İstanbul''u seveceğini ümit ediyorum'' ifadelerini kullandı. Sosa da iyi dilekleri için Ahmet Nur Çebi''ye teşekkür etti.

O fotoğraf eski!

Lazio yetkilileri olduğu iddia edilen şahıslar, aralarında konuşurken yolun karşısında da 3 kişi bekliyor. Bu kişilerden biri de telefonla konuşuyor. Telefonla konuşan şahsın yönetici Erdal Torunoğulları olduğu öğrenilirken Torunoğulları, bu fotoğrafın dün değil daha önce çekildiğini belirtti.

Gökhan Süzen Sezer kiralandı Eneramo yollandı

Beşiktaş kadroda düşünmediği üç ismi de transferin son gününde elden çıkardı. Kadro dışı olan Gökhan Süzen Gaziantepspor, Sezer Öztürk de İstanbul Başakşehir''e imza attı. Eneramo''nun sözleşmesi de 500 bin Euro bedelle fesh edildi. Gökhan Süzen için borsaya bir açıklama yapılırken kiralama bedeli alınmayacağı, oyuncunun yıllık ücretinin 275 bin Euro''sunun Beşiktaş Kulübü tarafından ödeneceği kaydedildi. Sezer Öztürk''ün de Başakşehir''e bedelsiz verildiği, yıllık ücretinin 500 bin Euro''sunun kulüp tarafından ödeneceği belirtildi.

Burası mükemmel...

Sağlık kontrollerinin ardından tesislere gelen Sosa, kondisyon merkezi, sağlık odaları, antrenman sahaları ile soyunma odalarını inceledi. Arjantinli yıldız, ''Birçok tesis gördüm ama burası mükemmel'' diyerek ilk izlenimlerini paylaştı. Sosa, tesis gezisi sonrası kartal pozu verdi.


10 yıl önce