|

Cankurtaran

Beşiktaş, Trabzonspor'u deplasmanda yendi ve bir gün önce Fenerbahçe'ye devrettiği liderliği tekrar geri aldı. Maça yedek başlayan Demba Ba, 57'de oyuna girdi, bir dakika sonra attığı golle Beşiktaş'ı öne geçirdi; galibiyeti Mustafa'nın golü perçinledi. Üç büyüklere karşı sadece Beşiktaş'a yenilen Trabzonspor, Avni Aker'de de rakibine diş geçiremedi. Bursa ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada kazanıp Avrupa iddiasını güçlendirmek isteyen bordo-mavililerin, üst üste 6 maçlık iç saha galibiyet serisi son buldu​

Yeni Şafak
04:00 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:35 - 4/05/2015 Pazartesi
Diğer

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılmak isteyen Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 yenerek koltuğu kaptırmadı. İlk yarıda iki takım da kontrollü oynadı, iki tehlikede Sivok, kafa topunu kaleciye nişanladı; Özer boş pozisyonda topu auta dikti. Beşiktaş topa daha çok hakim olan taraf olurken, Trabzonspor ise kontratak kovalayan bir takım görüntüsünde mücadele etti. İkinci yarıda Sosa'nın getirdiği toplarla etkili olan Beşiktaş, oyuna giren Demba Ba ile de sonuca gitti. Ev sahibi Trabzonspor savunmada açıklar verirken, hücumda çoğalamadı ve pozisyona girmekte zorlandı. 58'de Gökhan Töre yerden Demba Ba'ya topu aktardı. Oyuna yeni giren Senegalli yıldız topla ilk buluşmasında yüzünü kaleye döner dönmez ağlarla buluşturarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 90+5'te Olcay'ın ortasında Mustafa Pektemek'in kafa golüyle Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı.



Demba Ba'ya şapka çıkartıyorum


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Trabzonspor galibiyeti sonrasında maçın kahramanlarından Demba Ba'ya hakkını teslim etti. "Opare'yi çıkartmasaydınız, Demba Ba'yı bu kadar erken oyuna alacak mıydı?" sorusuna cevap veren Bilic, "Plan istediğimiz gibi işledi. Her maç plan vardır ama bunları uygulayan oyunculardır. İşler iyi gitmeseydi, başta siz yorumcular eleştirecektiniz. Takım karakterimiz üst seviyedeydi. Demba Ba'yı takdir ediyorum. Attığı gol için değil, onun için bir karar vermemiz gerekiyordu. Yabancı sınırlaması nedeniyle zor bir karar vermek zorunda kaldık. Maç sabahı kendisiyle konuştum ve durumu anlattım. O da bunu profesyonelce kabullendi ve doğru bir tavır gösterdi. Maçtan önce 'Sana 30 dakika ihtiyacımız olacak' dedim. Oyuna girdi ve gerekeni yaptı. Ona şapka çıkarıyorum" ifadesini kullandı.


SON İKİ SEZONUN EN İYİ MAÇIYDI

Oyuncularıyla gurur duyduğunu kaydeden Hırvat teknik adam, “Son iki sezonda oynadığımız en iyi maçtı. Bir planımız ve stratejimiz vardı. Kusursuz ve olgun bir oyun oynadık" dedi.



Yedek kalmam sürpriz değildi

Trabzonspor karşısında Beşiktaş'a 3 puanı getiren isimlerin başında gelen Demba Ba, maça yedek başlamasını sürpriz olarak değerlendirmediğini söyledi. Yabancı sınırlamasından dolayı hocanın bir karar vermesi gerektiğini kaydeden Senegalli golcü, “Maça iyi başladık. Bütün halinde oynamaya çalıştık ve başardık. Trabzonspor iyi bir takım. Attığım gole gelince gerekeni yaptım. Kazanmamız için gol atmam gerekiyordu. Tüm takım ortak bir çalışma yaptık. Bana kalan da bu çalışmayı iyi sonuçla bitirmek oldu. Golde topu bana ulaştıran Gökhan Töre'ye çok teşekkür ediyorum. Maçı benim golümle kazandık demek yanlış olur" ifadelerini kullandı.





Morali bozuldu ama bize göstermedi


Beşiktaşlı Tolgay Arslan, Trabzonspor maçında yabancı sınırlaması nedeniyle yedek soyunan takım arkadaşı Demba Ba'nın teknik direktör Slaven Bilic'in tercihi nedeniyle moralinin bozuk olduğunu ancak kendilerine göstermediğini söyledi. Senegalli yıldızın ikinci yarıda oyuna girip gol atmasını değerlendiren gurbetçi oyuncu, "Demba Ba yedeğe geçti bir şey demedi. Maçta oyuna sonradan girdi, savaştı ve golünü attı" dedi. Tolgay, geçen hafta Cenk Tosun, bu kez de Demba Ba'nın oyuna sonradan girerek gol atmasını "Golcülerimiz çok kaliteli" şeklinde değerlendirdi.



Demba Ba rekor kırdı


Demba Ba, Trabzonspor maçında attığı golle ligdeki gol sayısını 17'ye çıkarırken, kendi rekorunu da kırdı. Kariyeri boyunca bir sezonda lig maçlarında en fazla 16 gol atan Senegalli golcü, bu sayıya 2011-2012 sezonunda Newcastle United formasıyla ulaşmıştı.



Senegalli atınca kaybetmiyor


Beşiktaş, Demba Ba'nın gol attığı maçlarda 12 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Senegalli golcü, dün attığı golle birlikte siyah-beyazlı takımın 37 puan kazanmasında direkt rol oynadı.



Sonuna kadar yarışta olduğumuzu gösterdik


Beşiktaş'ın son haftalardaki formda oyuncusu Jose Sosa, Trabzonspor karşısında aldıkları galibiyet için "Daha önümüzde çok maç var ancak biz bir kez daha kararlılığımızı ve sonuna kadar gitmek istediğimizi gösterdik" değerlendirmesinde bulundu. Karşılaşmayla ilgili di yorumda bulunan Arjantinli oyuncu, "Takım olarak iyi oynadık. Galip gelmemiz gerektiğini biliyorduk. Kazandık, güzel oldu" ifadelerini kullandı.



Sivok sedyeyle çıktı Burnunda kırık yok!


Maçın 72. dakikasında Fatih Atik ile bir hava topu mücadelesine çıkan Beşiktaşlı Sivok, kanlar içinde yerde kaldı. Rakibinin dirsek darbesine maruz kalan Çek futbolcunun burnu kanarken, sedyeyle oyun kenarına geldi. Sivok, oyuna devam etmek istese de kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, buna izin vermedi ve kırık şüphesiyle ambulansa alındı. Sivok'un burnunda herhangi bir kırık olmadığı, sadece sol el başparmağında bir kırık oluştuğu bildirildi.



#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
9 yıl önce