|

Cenk'ten iyi haber KIRIK YOK!

Yürümekte zorluk çeken ve Ankara’da stattan arkadaşlarının yardımıyla ayrılan Cenk’te korkulan olmadı. Kaburgasında çatlak şüphesiyle MR'ı çekilen tecrübeli kalecide ezilme tespit edildi. Yoğun tedaviyle Sivas maçında sahada olacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 23:28 - 2/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş’ta Tolga Zengin’in sakatlığı sonrası kaleyi devralan ve 15 Şubat’taki Bursaspor maçından buyana kaleyi koruduğu 3 lig, 2 UEFA Avrupa Ligi maçında başarılı bir performans ortaya koyan Cenk Gönen’de korkulan olmadı. Ligde önceki günkü Balıkesirspor mücadelesinde sakatlık geçiren genç kaleciden dün iyi haber geldi. Kaburgasında çatlak olduğu şüphesiyle MR’ı çekilen Cenk’in kaburgasında sadece ezilmeye rastlandı. Yürümekte zorluk çeken, karşılaşma bitiminde de arkadaşlarının yardımıyla Osmanlı Stadı’nı terk edebilen Cenk’ten gelen bu haberle 1 numara krizi başlamadan bitti. Tolga Zengin'in sakatlığında siyah-beyazlılarda, kale için tek alternatif  3. kaleci Günay Güvenç ve altyapıdan Enes Fidayeo'ydu. MR'ında kaburgasında kırık olmayan Cenk'in yoğun bir tedaviyle Medicana Sivasspor maçına yetiştirilebileceği bildirildi. Teknik direktör Slaven Bilic’in isteği üzerine kaleci Cenk'in tedavi programı artırılırken, sağlık ekibi, tecrübeli kaleciyi Sivasspor maçına yetiştirmeye çalışacak. Hırvat teknik adam, Cenk'in düşük ihtimal de olsa yetişmemesini göz önünde bulundurarak kaleci antrenöründen 3. kaleci Günay Güvenç'in oynayacakmış gibi hazır tutulmasını istedi.


Kartal'ın kalesi düştü

Süper Lig'de 2-2'lik skorla Balıkesirspor'a iki puan kaptıran Beşiktaş, ligde son 5 maçta da kalesini kapatamadı. En son 26 Ocak'ta G.Birliği ile oynadığı 17. hafta maçında sahadan 2-0 galip ayrılan siyah-beyazlılar, daha sonra 5 lig maçında 3 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. 7 kez rakip oyuncuların gollerine engel olamayan Beşiktaş, maç başına 1,4 gol yedi. Bu sezon oynadığı 41 maçta 37 gol yiyen Kartal, maç başına 0.9 gol yeme ortalamasıyla oynadı. Beşiktaş, oynadığı 41 maçın sadece 13'ünü gol yemeden bitirebildi.


Sivas maçı Pazar günü

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'ın M.Sivasspor ile deplasmanda oynayacağı maçın tarihi değişti. UEFA Avrupa Ligi'nde 12 Mart'ta Belçika ekibi Club Brugge ile oynayacağı maç nedeniyle daha önce 9 Mart günü saat 20.00'de yapılması planlanan karşılaşma için TFF'ye başvuran siyah-beyazlıların talebi uygun görüldü ve maçın 8 Mart günü saat 14.0'te oynanmasına karar verildi. Bu değişiklik nedeniyle Türkiye Kupası'nda 5 Mart'ta saat 20.00'da oynanacak Kayseri-M.Sivas çeyrek final ilk maçı da 18 Mart günü saat 19.30'a ertelendi.

#Beşiktaş
#Tolga Zengin
#Bursaspor
9 yıl önce